Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυση ΑΝ.ΕΛ. για τη ΛΑΡΚΟ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για πιθανή κακοδιαχείριση της ΛΑΡΚΟ συνυπογράφουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, Τέρενς Κουίκ και Ραχήλ Μακρή.


Στην αναφορά τους αυτή, η οποία κατατέθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι βουλευτές ζητούν από τη δικαιοσύνη να προβεί σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, με θετικές πράξεις ή παραλείψεις, από ιδιώτες ή δημοσίους λειτουργούς και να εντοπισθούν οι δράστες αυτών.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι αξιοποιώντας στοιχεία από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, επισκέψεις στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταϊκούρα στοιχειοθέτησαν την εν λόγω μηνυτήρια αναφορά.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι στη συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, η κ. Μακρή ζήτησε να υπάρξει κρατικός έλεγχος για τα πεπραγμένα της παρούσας και των προηγούμενων διοικήσεων καθώς υφίστανται υπόνοιες κακοδιοικήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Στη δήλωση του κ. Σταϊκούρα ότι τον απασχολεί μόνο το παρόν της ΛΑΡΚΟ, η κ. Μακρή είχε υπογραμμίσει ότι το παρελθόν προσδιορίζει το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον και δεν μπορεί η συγκυβέρνηση με πρόσχημα την πίεση των δανειστών να συγκαλύπτει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Οι διορισμένες διοικήσεις από τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν σαφείς ευθύνες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθούν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...