Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η Αστυνομία της Χαλκίδας δεν... έβλεπε ούτε άκουγε τίποτα

Με διμοιρία που κλήθηκε από την Αθήνα έγινε η αστυνομική επιχείρηση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα. Και όμως, η απόσταση που χωρίζει την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας από τα γραφεία της οργάνωσης είναι μικρότερη από 500 μέτρα. 


Αν και χρυσαυγίτες βρίσκονταν παρατεταγμένοι, σαν σκοπιά, με ρόπαλα και αυτοσχέδιες ασπίδες έξω από τα γραφεία τους χρειάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει καταγγελία στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας προκειμένου να οργανωθεί η αστυνομική επέμβαση.

Το γεγονός ότι η Αστυνομία στη Χαλκίδα δεν λειτούργησε και έκλεισε μάτια και αυτιά στις κινήσεις των χρυσαυγιτών οδήγησε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τον διοικητή και τον αξιωματικό υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, ακόμη και τον αστυνομικό σκοπό έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Εις βάρος τους διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι ευθύνες τους στην υπόθεση. Το γεγονός πάντως ότι χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις από την Αθήνα ενώ οι υπεύθυνοι στη Χαλκίδα «κοιμούνταν» οδήγησε και στις παραιτήσεις των δύο στρατηγών-επιχειρησιακών προϊσταμένων τους της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα εξεταστεί επιπλέον «το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κ.λπ.)». Αυτό, καθώς έχουν διαπιστωθεί ήδη σημαντικότατες παραλείψεις και κατά τη διάρκεια της έρευνας με αποτέλεσμα από τους δέκα που προσήχθησαν να συλληφθούν μόνο οι τρεις και οι άλλοι να αφεθούν ελεύθεροι.

Δεν έγινε επαρκής έρευνα, όπως λήψη αποτυπωμάτων, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία ταυτοποίησης με όσα βρέθηκαν και να «δεθεί» η συμμετοχή και άλλων προκειμένου να στοιχειοθετηθεί αδίκημα.

Σημειώνεται ότι οι χρυσαυγίτες είχαν παρατάξει τα «πολεμοφόδιά» τους μπροστά από τα γραφεία τους, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Χαλκίδας αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...