Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν ένας 29χρονος και ένας 40χρονος για ναρκωτικά στο Αλιβέρι


Ο 29χρονος κατηγορείται για διακίνηση και ο 40χρονος για κατοχή ναρκωτικών, ενώ επιπλέον σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για διάπραξη κλοπής

O 29χρονος είχε συλληφθεί ξανά τον περασμένο Ιούλιο για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και για παράνομη κατοχή και πώληση λαθραίων πακέτων τσιγάρων και κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων (DVDs, CDs)

Συνελήφθησαν, προχθές (27-09-2013) το μεσημέρι στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 29χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα προχθές το μεσημέρι, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 40χρονο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 05-10-2011 απόφαση του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών για διάπραξη κλοπής.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (4,1) γραμμαρίων που ο 40χρονος κατείχε στην οικία του στο Αλιβέρι.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 40χρονος προμηθεύτηκε την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών από τον 29χρονο, ο οποίος επίσης την ίδια ημέρα το μεσημέρι εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι την 17-07-2013, ο 29χρονος υπήκοος Πακιστάν είχε συλληφθεί ξανά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου και σε βάρος του είχε σχηματισθεί δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας (σχετικό το από 18-07-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχαν κατασχεθεί από τους αστυνομικούς:

Συνολικά είκοσι εννέα (29) συσκευασίες (σπιρτόκουτα), έτοιμες προς πώληση, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (145) γραμμαρίων.

(518) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CDs και DVDs), οι οποίοι δεν έφεραν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.

(387) λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Eviatop.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...