Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Αλέξης Τσίπρας από Χαλκίδα: Η ετοιμόρροπη μνημονιακή κυβέρνηση δε θα αντέξει

«Ξέρουμε ότι θα μας απειλήσουν. Ξέρουμε ότι θα μας πουν ότι θα σας κόψουμε τη χρηματοδότηση. Θα πυροβολήσετε τα πόδια σας», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

«Η χρηματοδότηση πηγαίνει κατευθείαν για να πληρώνει τους τόκους και τα χρεολύσια. Και κυρίως το λέμε στην κ. Μέρκελ που έχει εκλογές. Και βεβαίως εκεί δεν έχει αντίπαλο. Εδώ είναι ο αντίπαλός της. Εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλός της», επεσήμανε , υπογραμμίζοντας ότι το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό που πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια και όχι το χρέος απέναντι στη διεθνή τοκογλυφία.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η λύση δεν θα έρθει ούτε από τον βορρά, ούτε από την ανατολή, ούτε από τη δύση αλλά τη λύση θα τη δώσουμε εμείς αφού πούμε ένα μεγάλο όχι στις κυβερνήσεις της καταστροφής.

Όπως εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπου να ναι αυτή η ετοιμόρροπη μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα αντέξει, θα πέσει και μάλιστα με πάταγο σημειώνοντας πως ο πολιτικός τους χρόνος τελείωσε. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κυνικούς τρομοκράτες τους τεχνοκράτες της τρόικας που όπως είπε, «ζητάνε απολύσεις με τη σέσουλα λες και μετράνε στραγάλια, όχι ανθρώπους».
«Ζητάνε απολύσεις γιατί είναι οι γκουρού της καταστροφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζοντας: «Αλλά έχουμε έναν πρωθυπουργό που μαζί με τη νέα του συνιστώσα, το μνημονιακό κόμμα του κ. Βενιζέλου, ως άλλοι Νέρωνες κάθονται από μακριά και βλέπουν την καταστροφή. Αλλά έχουν φτάσει σε ένα σημείο παραλογισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, όλοι οι νόμοι που θεσπίστηκαν τα τελευταία τρία χρόνια είχαν ως βασικό στόχο να αφαιρέσουν το θεσμικό εκείνο πλαίσιο ,που προστάτευε την εργασία στην Ελλάδα και να δώσουν τη δυνατότητα σε πολυεθνικές αλλά και ντόπιες επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο, να τον απολύουν και να τον ξαναπροσλαμβάνουν με χαμηλότερο μισθό, γιατί βασικός στόχος του μνημονιακού πειράματος ήταν η μετατροπή της Ελλάδας σε μια αποικία χρέους με αποικιακές σχέσεις τύπου Ανατολικής Ευρώπης και Νοτιοανατολικής Ασίας, με μισθούς Ανατολικής Ευρώπης και εργασιακές σχέσεις Νοτιοανατολικής Ασίας. «Αυτό είναι το πείραμα που στήθηκε αυτά τα τρία χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

O κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η «βασική μας δέσμευση ότι θα επαναφέρουμε τους εργασιακούς νόμους και το νομικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων που υπήρχε στην Ελλάδα για 60 και πλέον χρόνια και καταργήθηκε τα τελευταία χρόνια.

«Δεν έχουμε λερωθεί και δεν θα λερωθούμε. Δεν είμαστε κομμάτι της διαπλοκής και της διαφθοράς. Και δεν θα γίνουμε κομμάτι της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ας τους αφήσουμε να συμμαχούν μαζί αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και με τη διαπλοκή που τη λεηλάτησε και ας συμμαχήσουμε όλοι μαζί οι υπόλοιποι, πέρα και έξω από ιδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχουμε, διότι αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενώνει είναι η ανάγκη να ζώσουμε τη χώρỨ, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...