Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μεγάλη συγκέντρωση για την συμπαράταξη της Αριστεράς - Ποιοι Ευβοείς πήγαν

Την ανάγκη συσπείρωσης, συμπαράταξης των προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων, ώστε να συγκροτηθεί ένα Μέτωπο αντίστασης και αντίδρασης και –τελικά-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και κατάθεσης μιας εναλλακτικής πρότασης εξόδου απ’ τα αδιέξοδα που μας οδηγούν οι σημερινές πολιτικές αναγνώρισαν τα δεκάδες πολιτικά, ακαδημαϊκά, συνδικαλιστικά στελέχη που συγκεντρώθηκαν σε μεγάλη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας την Παρασκευή και διήρκησε μέχρι της εννέα το βράδυ χωρίς να «αδειάσει» η αίθουσα ούτε λεπτό, γεγονός που μαρτυρά την αγωνία των στελεχών που μετείχαν για μέλλον της χώρας. 

Πρόκειται για  μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία  που έχει στόχο:

Την συνεργασία των δυνάμεων αυτών, την συμπαράταξη των δυνάμεων της Αριστεράς, ώστε να δημιουργηθεί μια σοβαρή κυβερνητική πρόταση, προοδευτική.

Επέμεναν μάλιστα οι ομιλητές ότι σήμερα είναι   ανάγκη όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς, οφείλουν να κινητοποιηθούν στην διατύπωση μιας «κυβερνητικής πρότασης», να βρουν τον «σύντροφό» τους, με στόχο να επαναδιατυπώσουν την πρόταση για Εθνική Ανεξαρτησία -Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική απελευθέρωση.

Πολλοί εκ των συμμετασχόντων εξέφρασαν την εκτίμηση, πως η συγκέντρωση αυτή αποτελεί στην ουσία την έναρξη των διαδικασιών συνεργασίας προοδευτικών, σοσιαλιστικών, δυνάμεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας σύμπραξης και εκλογικής, χωρίς ηγεμονισμούς. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν, πάρα πολλές ομιλίες που έγιναν.  Χαρακτηριστικό, ότι αποφασίστηκε η δημιουργία μιας συντονιστικής επιτροπής που θα προχωρήσει τις σχετικές διεργασίες οι οποίες ασφαλώς και θα έχουν συνέχεια και με στόχο να απαντηθούν τα κύρια ζητήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η χώρα και :

Να καταρτισθεί ένα Εθνικό Ελληνικό συγκροτημένο κυβερνητικό πρόγραμμα
Να ορισθεί μια τεκμηριωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση και την ύφεση
Να απαντηθεί,  ποια είναι η Προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης την σημερινή περίοδο;

Να γίνει κατανοείτο ότι σήμερα διακυβεύονται ζητήματα εθνικής ανεξαρτησίας και χώρα δεν είναι αποικιοκρατία και η αριστερά πρέπει να είναι πατριωτική.

Μεταξύ των  συμμετασχόντων ήταν τα στελέχη της  «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης, Λ. Μίχος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης, Παν. Κουρουπλής, Αντ. Κοτσακάς, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, Κατ. Μπατζελή, Ηλ. Παπαηλίας, Δημ. Πιπεργιάς, Μαν. Μπεντενιώτης, ο Ανδρέας Δημητρουλόπουλος, Θ. Παραστατίδης, ο Χρ. Κοκκινοβασίλης, ο Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο Γιώργος Κασσάρας, ο Ευτύχης Καφαντάρης, ο Κώστας Σαββίδης, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΠΑΣΟΚ) Στ. Σουλουφάκου, ο πρόεδρος της ΟΣΠΕΡΤ Καλφαγιάννης,  η Φρόσω Σταυράκη, και πολλοί άλλοι συνδικαλιστές ειδικά από τους χώρους των Εφοριακών, της Τ.Α και των εκπαιδευτικών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γ. Καββαθάς, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασ. Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής της Οδ. Βουδούρης, το πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Στ. Μπαγιώργος, επίσης το πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Α. Νεφελούδης, τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Μιχ. Τρεμόπουλος, οι δήμαρχοι Ν. Σαράντης (Αγ. Αναργύρων), Χρ. Καρδαράς (Αιγάλεω), Γ. Καπλάνης (Αγ. Βαρβάρας), Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι από την Αττική,   άλλα στελέχη απ’ το χώρο της Τ.Α., όπως υποψήφιοι Δήμαρχοι, ο πρόεδρος των δανειοληπτών Β. Κρητικός,  οι καθηγητές Κ. Χρυσόγονος, Γ. Αργείτης, ο εκδότης Γ. Δαρδανός, ο πρώην πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Νικ. Κανάκης, πρ. Γραμματέας του Δικ. Συλλόγου Αθηνών Δημ. Βερβεσσός.

Από την Στερεά Ελλάδα, συμμετείχαν η Κατερίνα Μπατζελή πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας,  ο Δημήτρης Πιπεργιάς πρώην βουλευτής Ευβοίας όπως αναφέραμε, ο Τάσος Γέραλης, ο Γιώργος Κουλούρης, και ο Γιάννης Ελαιοτριβάρης από την Εύβοια, Νίκος Αποστόλου, ο Κώστας Μαμούρης από την Βοιωτία, ο Χρήστος Παπαδόπουλος από την Φθιώτιδα, ο Νίκος Πέτρου, η Παν. Αντωνίου από την Φωκίδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...