Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο Αναγνωστάκης για πλειστηριασμούς, αναπηρικές συντάξεις, συμψηφισμούς με το Δημόσιο, επιδόματα τριτέκνων - πολυτέκνων

Ο βουλευτής Εύβοιας και υπεύθυνος  του Τομέα Οικονομικών, για την Δημοκρατική Αριστερά, Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, ¨Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων της Ε.Λ.Τ.Ε, αναμόρφωση Οργανισμού του Ν.Σ.Κ & άλλες διατάξεις¨.

Ο βουλευτής , αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, τόνισε, πως πλέον ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θα είναι επικεντρωμένος στη διασφάλιση των δημοκρατικών διαδικασιών, στην προώθηση μεταρρυθμιστικών προτάσεων και πως θα αποκρούονται οι όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες υποβαθμίζουν περαιτέρω την ποιότητα ζωής του μέσου Έλληνα πολίτη.

Αναφορικά με το Νομοσχέδιο, ο βουλευτής δήλωσε, πως η εν λόγω οδηγία αποτελεί υποχρέωση της  χώρας μας, για ενσωμάτωση στο  δίκαιό της. Παράλληλα, υποστήριξε την ενσωμάτωση της οδηγίας σε ευθεία γραμμή με την αποδοχή που χαίρει η εν λόγω οδηγία από όλες τις παρατάξεις του Ευρωκοινοβουλίου. Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Οικονομικών, επεσήμανε πως ενώ υπάρχει η θεσμική θωράκιση της χώρας, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ακόμα δεν έχουν υπάρξει θετικά αποτελέσματα και αυτό δημιουργεί ανησυχία τόσο στα μέλη του κοινοβουλίου όσο και συνολικότερα στην ελληνική κοινωνία.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει το άρθρο 65 του Νομοσχεδίου, το οποίο αναφέρεται στο επίπεδο εισοδήματος τριτέκνων & πολυτέκνων που στην ουσία περιορίζει σημαντικά τον αριθμό δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων.

Στο τέλος  ο βουλευτής της Εύβοιας, έκανε αναφορά στις τρεις τροπολογίες, που κατέθεσε η Δημοκρατική Αριστερά, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως θετικές από τον Υπουργό Οικονομικών.

Οι τροπολογίες της  Δημοκρατικής Αριστεράς αφορούν:

  • Το ελάχιστο όριο αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας σε περίπτωση πλειστηριασμού, το οποίο προτείνεται να είναι 300.000 ευρώ.
  • Την απαγόρευση αυτεπάγγελτου συμψηφισμού, από τον αρμόδιο της Δ.Ο.Υ., σε περίπτωση που τα εισοδήματα του φορολογούμενου καταβάλλονται από το δημόσιο και το ποσό που λαμβάνει ο φορολογούμενος είναι μηνιαίως, μικρότερο των 1.000 ευρώ και σε περίπτωση υπέρβασης του ποσού αυτού, να επιτρέπεται η κατάσχεση του ενός τετάρτου του υπερβάλλοντος ποσού, με δεδομένο ότι δεν θα μένει υπόλοιπο μικρότερο των 1.000 ευρώ.
  • Συνέχιση καταβολής σύνταξης αναπήρων μέχρι το χρόνο έκδοσης της γνωμάτευσης αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...