Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο Μητροπολίτης στην... ξεσκέπαστη εκκλησία της Παναγίας στην Ερέτρια.



 Την Δευτέρα μετά του Θωμά, πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός της Παναγίας της Παραβουνιώτισσας Ερετρίας, η οποία δημιουργήθηκε χάρη στην ύπαρξη της ομωνύμου Ιερής Εικόνας της Παραβουνιώτισσας Παναγίας, την οποία εκόμισαν στην Ερέτρια πρόσφυγες από τον Μαρμαρά της Μικράς Ασίας στην Ερέτρια, μετά την Μικρασιαστική Καταστροφή.


Στον Εσπερινό και την Λιτανεία, παραμονή της Εορτής, προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, προεξήρχε της Πανηγυρικής Λειτουργικής Συνάξεως και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων Ιερέων της Περιοχής με πρώτον τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Η Ιερά Πανήγυρις εφέτος ετελέσθη στον νεοανεγειρόμενο Ιερό ναό της Παναγίας, ο οποίος δεν έχει ακόμη σκεπαστεί (υπολείπεται ο τρούλος), ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Οικονόμο τον υπερπολύτεκνο Ιερέα της Ενορίας π. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη, ο οποίος με ακούραστη φροντίδα και την συνεργασία των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των ιεροψαλτών, των κατηχητών και κατηχητριών και όλων των Ενοριτών, επιτελεί ένα αξιόλογο έργο, τόσο στον τομέα της φιλανθρωπίας, όσο και της ποιμαντικής, ιδιαιτέρως της νεότητος, με πολυπληθή συμμετοχή παιδιών και νέων ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν ιδιαιτέρως αισθητή την παρουσία τους στην πανήγυρη της Ενορίας τους, ενώ δεν παραλείπει να συντονίζει και όλες τις ενέργειες ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...