Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Γιάννης Λεμπέσης – Παρουσίαση δίσκου με δυνατές στιγμές και εκπλήξεις!

Μια μοναδική βραδιά, με πλημμυρισμένη από λαϊκά τραγούδια αξιώσεων βίωσαν όσοι βρέθηκαν στη… γραφική ταβέρνα «Το Λιμανάκι» στο Κερατσίνι, στην παρουσίαση του δίσκου του Γιάννη Λεμπέση «Τα Ίδια Και Χειρότερα», που κυκλοφορεί από το OGDOO MUSIC GROUP. 


Κατάμεστο το «Λιμανάκι», δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, από τους φίλους και συνεργάτες αλλά και τους θαυμαστές του λαϊκού τραγουδοποιού. Ανάμεσά τους ο πολύς Γιώργος Μαργαρίτης, ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος, ο στιχουργός Βασίλης Παπαδόπουλος, ο μπουζουκίστας Λάκης Ορφανίδης, ο ερευνητής και συγγραφέας Παναγιώτης Κουνάδης, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Σιδερής Πρίντεζης, Γιάννης Ευθυμίου, Αντώνης Βεντούρης, Μιχάλης Χάνδακας, Βασίλης Μέττος και Γιώργος Νερούτσος, ο εκδότης του Μετρονόμου Θανάσης Συλιβός, ο ιδιοκτήτης της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Δίκτυο και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, ο «αριθμομελετητής» του τραγουδιού Πέτρος Δραγουμάνος, ο Κώστας Αλεξανδρίδης επικεφαλής του συλλόγου Διαδοδσης και Διάσωσης του Ελληνικού Πολιτισμού οι Μωμόγεροι, ο Νίκος Ταβουλάρης πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Καζαντζίδης Εύβοιας και δημοσιογράφος Χρήστος Κουτσαύτης, οι μερακλήδες ερμηνευτές –λάτρεις του τραγουδιού με άλλες επαγγελματικές ασχολίες αλλά και με δισκογραφικές καταθέσεις- Δημήτρης Μαστρονικόλας και Τάσος Δάμκαλης, ο παθολόγος Γιάννης Βαρνάβας ηγετική φυσιογνωμία του ρεμπέτικου ομίλου Αδέσποτοι Παρεϊτζήδες, ο εικαστικός, συγγραφέας και ερευνητής Σώτος Αλεξίου, η Μαρία Θηβαίου από τη Legend και ο Νίκος Αναγνωστάκης, ο άνθρωπος που στηρίζει με όραμα, κόπο και μόχθο το OGDOO MUSIC GROUP, ο οποίος εκτός από καταξιωμένος επιχειρηματίας έχει μια αξιοπρόσεκτη διαδρομή και ως στιχουργός. 

Παρόντες και άλλα μέλη από την οικογένεια του OGDOO MUSIC GROUP, o γενικός διευθυντής Αντώνης Αναγνωστάκης, ο Κώστας Μπαλαχούτης, ο Πάνος Παπαϊωάννου, η Κίκα Α. Ρόκα, ο Νίκος Μπάτης και ο υπογράφων. Επίσης την εκδήλωση κάλυψαν τα τηλεοπτικά κανάλια Star και Blue Sky και οι δίαυλοι Αll Αbout Evia και Evia Top. 

Την εκδήλωση προλόγισε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Μπαλαχούτης ο οποίος στάθηκε στην 30άχρονη και πλέον διαδρομή του Λεμπέση στη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις, το ήθος και τη συνέπειά του. Το χειροκρότημα πήγε σύννεφο όταν ανακοίνωσε πως σύντομα «Τα Ίδια Και Χειρότερα» θα αγγίζουν τις πωλήσεις του χρυσού δίσκου. Αμέσως μετά ο Γιάννης Λεμπέσης κέρασε με την καρδιά του λαϊκά τραγούδια τόσο από την προσωπική του διαδρομή όσο και κλασικά διαμάντια των μεγάλων δασκάλων. Τον συντρόφευαν η γλυκόλαλες Μαρία Κατινάρη, η Μαριάνθη Λιουδάκη και οι μουσικοί και μέλη της ορχήστρας του Λεμπέση, Λαϊκή Στράτα, Πορφύρης Κονάς -ακορντεόν , Σάκης Σάμπαλης -κιθάρα Βασίλης Μούζος –μπουζούκι. Τα άσματα και οι πενιές μαζί τους εκλεκτούς μεζέδες και το γάργαρο κρασί δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα μουσικής κατάνυξης και αληθινού κεφιού. 


Οι χοροί πήραν και έδωσαν -μάγεψε κυριολεκτικά τους θαμώνες ο Κώστας Αλεξανδρίδης με το περίτεχνο ζειμπέκικό του- ενώ πολλές φορές ζητήθηκε απ’ το Λεμπέση να τραγουδήσει το σουξέ της νέας του αυτής δουλειάς, το καμηλιέρικο ζεϊμπέκικο «Όσα ζόρια κι αν τραβάω». Κι εκείνος με το τζουρά και την κλασική ερμηνεία τους δεν άφησε κανέναν παραπονούμενο. Όλα τα λεφτά η συνύπαρξη του Λεμπέση με το Γιώργο Μαργαρίτη που έκλεψε την παράσταση. 

Ο Μαργαρίτης εκτός από φίλος του Λεμπέση συμμετέχει στο δίσκο «Τα Ίδια Και Χειρότερα» σε τρία τραγούδια, όπως επίσης και η σπουδαία Σοφία Κολλητήρη αλλά και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Φάνης Σαπατίνας και Μαριάνθη Λιουδάκη. Το ξημέρωμα στο «Λιμανάκι» ήταν μαγευτικό αφού είχαν προηγηθεί τόσα σπουδαία, όμορφα και ουσιαστικά. Λίγες φορές ο γράφων είχε την ευκαιρία να γευτεί τόσο γοητευτικές, μεθυστικές και αυθεντικές στιγμές

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...