Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Κομποστοποίηση σκουπιδιών στα σπίτια προτείνει η αντιπολίτευση στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου!

Μόνο δύο Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και κομποστοποίηση στα σπίτια προτείνει ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης "Πολίτες της Αυτοδιοίκησης" στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου
Στα πλαίσια της διαβούλευσης για την διαχείριση των απορριμμάτων , κατέθεσε πρόταση για δημιουργία μόνο δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμάτων και κομποστοποίηση των σκουπιδιών στα σπίτια των δημοτών!

Συγκεκριμένα η πρόταση συνοψίζεται τα εξής:
" Επειδή η μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων συμπιεσμένων από το ΣΜΑ, στη μονάδα μειώνει κατά πολύ το ποσοστό ανάκτησης και αυξάνει το ποσοστό υπολειμμάτων, άρα και των μεταφερόμενων στο ΧΥΤΥ προτείνουμε:

1. Ανακύκλωση στην πηγή και μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων που φθάνουν στο ΣΜΑ με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε κάθε χωριό.

2. Κομποστοποίηση στα σπίτια μας. Οι δημότες προμηθεύονται κάδους κομποστοποίησης ή άλλα πιο απλά μέσα για την δημιουργία κομπόστ.

3. Δημιουργία μόνο δύο ΣΜΑ όπου θα συμπιέζονται τα μειωμένα υπολείμματα για να μεταφερθούν στο ΧΥΤΥ.

Σχετικά με τις θέσεις που θα δημιουργηθούν οι δύο προτεινόμενοι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο συνδυασμός "Πολίτες της Αυτοδιοίκησης" προτείνει:

" Τη χωροθέτηση ενός ΣΜΑ στον ενεργό ΧΑΔΑ Κύμης όπου θα μεταφέρονται τα υπολείμματα των απορριμμάτων των πρώην Δήμων Κύμης και Κονιστρών όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Ενός ΣΜΑ ή της μονάδας ανάκτησης, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, ανάλογα με τον τρόπο διαχείρισης που θα επιλεγεί, στον ενεργό ΧΑΔΑ Αλιβερίου όπου θα μεταφέρονται απορρίμματα των πρώην Δήμων Ταμυναίων , Δυστίων, Αυλώνος."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...