Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΑΛΙΒΕΡΙ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οικοδόμων

Συγκέντρωση οργάνωσης και διαμαρτυρίας κατά των προβλημάτων του κλάδου τους πραγματοποίησαν σήμερα οι οικοδόμοι περιοχής Αλιβερίου.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στο τοπικό κατάστημα  ΙΚΑ Αλιβεριου στο οποίο πραγματοποίησαν συμβολική προειδοποιητική κατάληψη και καταθέσαν το πάρα κάτω ψήφισμα.

"Οι οικοδόμοι του Αλιβερίου   απαιτούν:

     Θεώρηση βιβλιαρίου Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τη συμπλήρωση των απαραίτητων ημερών ασφάλισης (50 ένσημα).
     Να δοθεί άμεσα έκτακτο επίδομα στους άνεργους     οικοδόμους 1.400 ευρώ.
     Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας
     Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια
     Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
     Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
     Εκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.
     Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους αυτοαπασχολούμενους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.
     Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
     Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
     Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
     Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
     Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...