Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μητροπολίτης Παύλος: H Χρυσή Αυγή είναι «μαύρη νύκτα» - Εξευτελίζει τον Χριστό στα πρόσωπα των μεταναστών

Σκληρή επίθεση κατά των συντελεστών του έργου Corpus Christi, των «θερμόαιμων» πιστών που πήγαν να τους λυντσάρουν αλλά και της Χρυσής Αυγής που αποκαλεί «μαύρη νύχτα» εξαπολύει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, που λατάγεται από την Εύβοια. Και η φωνή του, φωνή της Αλήθειας, δίνει το φωτεινό του στίγμα μέσα στον Κλήρο, που συχνά εκφράζει αντιδραστικές απόψεις.

Στο κείμενό του που αναρτήθηκε στο romfea.gr, ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει «θλιβερούς» και «φτηνούς» τους συντελεστές και «χυδαία μετριότητα» το έργο. Αναφέρει μάλιστα ότι το θέμα του συγκεκριμένου έργου είχε απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο η οποία είχε αποφασίσει να «αντιδράσει με σύνεση» καθώς -όπως λέει- υπήρχαν πληροφορίες πως οι συντελεστές ήθελαν τη σύγκρουση με την Εκκλησία για διαφημιστικούς λόγους.

Ωστόσο, σκληρά λόγια επιφυλάσει ο Μητροπολίτης και για τους φανατικούς πιστούς οι οποίοι δημιούργησαν  επεισόδια μαζί με στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως λέει, οι πιστοί αυτοί το μόνο που κατάφεραν με τις βιαιότητες ήταν να «διαφημίσουν» το Corpus Christi. «Ο Χριστός αποδοκιμάζει τη μέθοδο τους» τονίζει ο Μητροπολίτης υπογραμμίζοντας πως ο «Χριστός δεν κινδυνεύει από τα θλιβερά αυτά ανθρωπάρια» (τους συντελεστές του έργου). Η Πίστη, συνεχίζει ο Μητροπολίτης Παύλος, κινδυνεύει «από την αμετανοησία των χριστιανών», από αυτούς που «αντικατέστησαν τον αγιασμό και το μαρτύριο για την πίστη... με το λυντσάρισμα των απίστων». Και υπογραμμίζει: «Δεν θυμίζει αυτό κάτι από Ιερά Εξέταση και μουσουλμανισμό η κάνω λάθος;»

Ακόμα πιο σκληρή είναι η επίθεση του Μητροπολίτη στην Χρυσή Αυγή, που χαρακτηρίζει μαύρη νύχτα, ενώ κάνει ειδική αναφορά στις ρατσιστικές επιθέσεις των χρυσαυγιτών κατά προσφύγων και μεταναστών που είναι αντίθετες με το πνεύμα του Χριστιανισμού. Όπως λέει είναι «θλιβερό ότι κάποιοι "χριστιανοί αγωνιστές" ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό». Γιατί, όπως υπογραμμίζει, η Χρυσή Αυγή «διώκει», «προσβάλλει» και «εξευτελίζει καθημερινά» τον Χριστό και «το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών».

Ο Μητροπολίτης Παύλος υπενθυμίζει το λόγο του Χριστού και αναρωτιέται: «Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;». Υπενθυμίζοντας μάλιστα την Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη,  σημειώνει «σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια». Και με ευθεία αναφορά στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ,  ο Παύλος καταλήγει;  «Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του ιεράρχη ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...