Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Νέο Διάκονο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης: Ο Χασάν έγινε Νεόφυτος

Έναν νέο Διάκονο ενέταξε στο δυναμικό της η Μητρόπολη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Πρόκειται για τον ονομασθέντα π. Νεόφυτο (κατά κόσμον Στέφανο - Ιωάννη) Χασάν, 28 ετών, πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, ο οποίος γεννήθηκε στην Χαλκίδα και ανδρώθηκε πνευματικά στην Ενορία του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας και ειδικότερα στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου, υπό την πνευματική καθοδήγηση του εκλεκτού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Πολυκαρπίδη.

Ο π. Νεόφυτος εκάρη Μοναχός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο, με την συμμετοχή και του παρεπιδημούντος στην Χαλκίδα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτα Σισανίου και Σιατίστης κ. Πάυλου το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, στην οποία είχε ενταχθεί ως δόκιμος, ενώ στην Θεία Λειτουργία της επομένης ημέρας Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2012 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη μας, συλλειτουργούντος και του αγίου Σισανίου στον κατάμεστο από πιστούς Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδας.

Στην ομιλία του κατά την μοναχική Κουρά του π. Νεοφύτου, ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος κάλεσε τον π. Νεόφυτο να μην «προτιμήσει τι του Θεού», όπως υποσχέθηκε, ενώ κατά την χειροτονία του τον προέτρεψε να βαδίσει στην οδό των Θεοφόρων Πατέρων, οι οποίοι εορτάζονταν εκείνη την ημέρα και να παραμένει Διάκονος των ανθρώπων, ενώ ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Σιατίστης για την παρουσία του, δίχως να παραλείψει να ευχαριστήσει και τους γονείς του π. Νεοφύτου, οι οποίοι, αν και αλλόδοξοι (η μητέρα του βαπτίστηκε κι εκείνη πλέον) δεν εμπόδισαν το παιδί τους, όταν σε ηλικία 10 ετών θέλησε ελεύθερα να βαπτισθεί, ούτε αντέδρασαν στην επιθυμία του να αφιερωθεί στον Κύριο.

Ο π. Νεόφυτος, στην συγκινητική ομιλία κατά την χειροτονία του, με εξαιρετική ευγένεια ευχαρίστησε όλους εκείνους, οι οποίοι τον ευεργέτησαν, ενώ επεσήμανε ότι η Βάπτισή του και η Χειροτονία του αποτελούν επιβεβαίωση του λόγου του Χριστού «ουχ υμείς με εξελέξασθε, αλλ’ εγώ εξελεξάμην υμάς εκ του κόσμου».

Το όνομά του ο νέος Διάκονος το έλαβε προς τιμήν του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Νεοφύτου (21 Ιανουαρίου) και για να τιμηθεί ο μακαριστός Μητροπολίτης Ευβοίας Νεόφυτος (Αδάμ), σπουδαία ιστορική προσωπικότητα, που συνετέλεσε στην Απελευθέρωση της Πατρίδας, αλλά και υπήρξε Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τίμησε με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου π. Κωνσταντίνο Λοβέρδο, για την υπερτεσσαρακονταετή προσφορά του στον Αμπελώνα του Χριστού.

Ο νέος Διάκονος π. Νεόφυτος, με έγκριση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ θα διακονήσει στην Χαλκίδα ως Διάκονος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...