Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΕ Εύβοιας: Τα νέα μέτρα οδηγούν τον κλάδο των Μηχανικών στην εξαθλίωση

Τα νέα μέτρα οδηγούν τον κλάδο των Μηχανικών στην εξαθλίωση τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αντιπροσωπία του ΤΕΕ περιφερειακού τμήματος Ευβοίας και επισημαίνει ότι ο κλάδος αποφάσισε να κινηθεί.

«Oι εξελίξεις σχετικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα των Μηχανικών είναι καταιγιστικές, ισοπεδωτικές και αδιέξοδες.
Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες των Κυβερνητικών Εταίρων για μη οριζόντιες περικοπές, με τα νέα επώδυνα μέτρα ο κλάδος των Μηχανικών οδηγείται στην εξαθλίωση και την εξαφάνιση.

Οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και η ένταξη του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων Μηχανικοί, Γιατροί, Δικηγόροι κλπ) στον ΕΟΠΥΥ, μετά και από το “κούρεμα” των ασφαλιστικών ταμείων αποτελούν την τελευταία πράξη διάλυσης του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος και του κοινωνικού ιστού.

Μετά από την απώλεια σημαντικού τμήματος των αποθεματικών μας από το Κράτος, καλούνται οι μηχανικοί να πληρώσουν υπέρογκες αυξήσεις στις εισφορές τους για να οδηγηθούν κι αυτές στην ίδια μαύρη τρύπα αφού τα αποθεματικά του Ταμείου μας συνεχίζουν να οδηγούνται στην αποπληρωμή του χρέους.

Παράλληλα, το νέο φορολογικό σύστημα το οποίο, δήθεν, προωθείται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα οδηγήσει στον αφανισμό του Επιστημονικού Κλάδου που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Επιπλέον η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με την κατάργηση εργασιακών κατακτήσεων δεκαετιών (ωράριο-τριετίες), κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μείωση των αποδοχών και τη συνεχή απειλή της απόλυσης οδηγούν σε ένα εργασιακό μεσαίωνα τους μισθωτούς μηχανικούς.

Τέλος η συκοφάντηση που υφίστανται οι δημόσιοι υπάλληλοι λειτουργεί ως πρόσχημα για την εφαρμογή της πολιτικής φτωχοποίησης και απαξίωσης των Μηχανικών στο Δημόσιο και το ξεχαρβάλωμα των Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ παράλληλα δημιουργεί τη νομιμοποιητική βάση για επικείμενες απολύσεις.

Σε αυτήν την κατεύθυνση το Τ.Ε.Ε οφείλει να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που αφενός θα διασφαλίσουν την ενότητα του κλάδου των Επιστημόνων που πλήττεται από την ακολουθούμενη πολιτική αλλά και να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για την αναχαίτιση του σαρωτικού κύματος που επέρχεται.

Παράλληλα, το σύνολο των οργάνων και των συλλόγων του Τ.Ε.Ε θα πρέπει να συντονιστεί, ώστε η οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί να έχει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα.
Με το παραπάνω σκεπτικό η Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε π.τ. Εύβοιας στην τακτική της συνεδρίαση της 22-10-2012 ομόφωνα αποφάσισε μια σειρά ενεργειών, νομικών προσφυγών, διεκδικήσεων, παρεμβάσεων και κινηματικών δράσεων.

Ακόμα μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, σε κοινή σύσκεψη με τους Επιστημονικούς συλλόγους Ειδικοτήτων( Σύλλογοι Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων, Μηχανολόγων–Ηλεκτρολόγων, Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση Μηχανικών σε επίπεδο Νομού προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων.
Απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που συντρίβουν την παραγωγική και κοινωνική συνοχή του τόπου μας, και οδηγούν τους Έλληνες εργαζόμενους και τον επιστημονικό κλάδο των Μηχανικών στην πλήρη ενσωμάτωση στο νέο καταμερισμό του συστήματος των αγορών, χωρίς δικαιώματα για κανένα, εμείς υψώνουμε τη φωνή μας, τονίζουμε την αντίθεσή μας, και δηλώνουμε πως θα κινητοποιηθούμε με όλους τους τρόπους, για την ανατροπή και την ακύρωση στην πράξη της νέας επίθεσης που πλήττει όχι μόνο τους Μηχανικούς αλλά συνολικά την ελληνική Κοινωνία.

Τα διλήμματα πλέον δε χωρούν παρανοήσεις και κυρίως δεν επιτρέπουν υπαναχωρήσεις. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα πρέπει να κάνει, απολύτως, σαφές ότι σε αυτή τη μάχη η Τρόικα, η Κυβέρνηση και αυτοί που τους στηρίζουν θα έχουν αντίστοιχες αν όχι σημαντικότερες απώλειες.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...