Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου: Οι καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης στα παιδιά μας.

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές, φοιτήτριες και φοιτητές, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς εύχομαι σε όλους και όλες μία χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και έμπνευση. Στις δύσκολες συνθήκες καλούμαστε να δείξουμε τη δύναμή μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά για τη διαχρονική τους συνεργασία στα σχολικά ζητήματα, διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης, διευθυντές, σχολικούς συμβούλους, καθηγητές, δασκάλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, μαθητές και μαθήτριες, που αναμφισβήτητα συμβάλλουν με την ωφέλιμη συμμετοχή τους,στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας, που μέσα από μια ιδιαίτερα κοπιαστική διαδικασία κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Όσον αφορά αυτούς που φέτος για διάφορους λόγους δεν πέτυχαν τους στόχους τους, με επιμονή, υπομονή και προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι τελικά την επόμενη φορά θα τα καταφέρουν.

Σε αυτά τα παιδιά  που για μια ακόμα χρονιά, παρά τις δυσκολίες και τις διαμορφούμενες καταστάσεις σε κοινωνικό επίπεδο, κατάφεραν να μας κάνουν όλους υπερήφανους ακολουθώντας μια μακρά παράδοση που θέλει τους νέους του τόπου μας να ξεχωρίζουν και να αριστεύουν σε εθνικό επίπεδο, τόσο στα γράμματα όσο και στις τέχνες και τον αθλητισμό.

Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, όλο το καλοκαίρι αξιοποιώντας και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ, επισκεύασε σχολικές μονάδες, έτσι ώστε οι μαθητές μας να εισέλθουν σε περισσότερες και καλύτερες αίθουσες διδασκαλίας, με βελτιωμένες υποδομές. Έχοντας επίσης ολοκληρώσει ήδη την διανομή των βιβλίων στις σχολικές μονάδες, αντικρίζει με αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά υποσχόμενος παράλληλα να παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης στα παιδιά μας.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, προσπαθούμε όλοι ώστε το σχολείο να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές, φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή δημιουργική χρονιά.

Και οι πιο θερμές μου ευχές για ένα καλό ξεκίνημα ανήκουν ασφαλώς στους μαθητές της Α’ Δημοτικού, στα «Πρωτάκια»που ξεκινούν το ταξίδι τους στον κόσμο της μάθησης.
Καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...