Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τσίπρας καλεί Κουβέλη να συγκυβερνήσουν

Ευθεία και δημόσια πρόσκληση συγκυβέρνησης έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον Φώτη Κουβέλη μιλώντας χθες βράδυ στην Κρήτη και τον κάλεσε να αποκηρύξει τη συμμαχία με τα παραδοσιακά κόμματα.
«Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει ο φίλος Φώτης ; Τι θα κάνει η Δημοκρατική Αριστερά ; Θα συμμετάσχει ή θα στηρίξει ψευδο-οικουμενική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή του Μνημονίου; Με το προεκλογικό κόλπο της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσής του; Ναι ή όχι; Η θα συμμετάσχει ή έστω απλώς θα στηρίξει αντιμνημονιακή κυβέρνηση της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τον κ. Κουβέλη ότι ετοιμάζεται να συμπράξει «σε κυβέρνηση συγκάλυψης με τον μανδύα της οικουμενικής ή της εθνικής ενότητας ή της εθνικής συνευθύνης» σε «μια συγκυβέρνηση πλυντήριο διαφθοράς και σκανδάλων» και την αντιπαρέθεσε με μια «κυβέρνηση εθνικής αξιοπρέπειας με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Τσίπρας έστειλε και άλλο μήνυμα κάθαρσης στον κ. Κουβέλη προαναγγέλοντας διώξεις και φυλακή «σε όσους έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι, όποιοι και όσοι κι αν είναι αυτοί, απ'όποιον χώρο και αν προέρχονται».
Στην ίδια ομιλία ο κ. Τσίπρας έβαλε οριστικά τέλος σε κάθε σενάριο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνήσεις εθνικής συνευθύνης και επέμεινε στο θέμα της κάθαρσης λέγοντας ότι «θα εξερευνήσουμε εξαντλητικά το βίο και την πολιτεία τους όσων προσπάθησαν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο των σκανδάλων του διεφθαρμένου και σάπιου τέως δικομματισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
Τους δυο άντρες χωρίζει ωστόσο ο χειρισμός που θα γίνει με το Μνημόνιο. Ο κ. Κουβέλης κάλεσε χθες την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει τι ακριβώς επιλέγει για τον χειρισμό του Μνημονίου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του Μνημονίου ανοίγει την πόρτα για να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Τσίπρα ότι έχει μετακινηθεί σε ένα μεγάλο εύρος απόψεων, ξεκινώντας από την μονομερή καταγγελία στην τριετή παύση πληρωμών και μετά στην τριετή αναστολή πληρωμών. Από τη ΔΗΜΑΡ πηγές αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο αγκάθι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός χειρισμός του Μνημονίου καθώς φοβούνται την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Νερό στο κρασί του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν ωστόσο καθημερινά κορυφαία στελέχη του επιχειρώντας να κρατήσουν τις γέφυρες με την ΔΗΜΑΡ. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε χθες ότι «αν θέλουμε να συνεργαστούμε με άλλους π.χ με τη ΔΗΜΑΡ ή το ΚΚΕ είναι φυσικό να κάνουμε και λογικές παραχωρήσεις».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...