Τρίτη 10 Απριλίου 2012

4500 ναρκωτικά χάπια σε εστιατόριο στα Οινόφυτα !


Ναρκωτικά χάπια περιλάμβανε το... 'μενού" εστιατορίου στα Οινόφυτα. Αστυνομικοί της ασφάλειας Θήβας  κατάσχεσαν περισσότερα από 4500 ναρκωτικά χάπια  σε μια έφοδο - αστραπή!

Ο Ινδός ιδιοκτήτης του καταστήματος και δύο ακόμη ομοεθνείς του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία:

Συνελήφθησαν δύο (2) Ινδοί και ένας (1) υπήκοος Νεπάλ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά –6.924 – δισκία, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποτελούνται από διερευνώμενης χημικής συνθέσεως ουσίες.

Εξαρθρώθηκε, χθες (09-04-2012) το απόγευμα στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών χαπιών στη χώρα μας από την Ινδία. Τα μέλη του κυκλώματος λειτουργώντας με συνδέσμους στις δύο χώρες, ταχυδρομούσαν τα χάπια από την Ινδία, μέσα σε δέματα και τα παραλάμβαναν μέσω ταχυδρομείου στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 58 και 39 ετών, καθώς και ένας (1) 35χρονος υπήκοος Νεπάλ, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά – 6.924 – δισκία, εκ των οποίων τα (118) υπάγονται στην νομοθεσία περί ναρκωτικών, ενώ τα υπόλοιπα (6.806) πρόκειται να εξετασθούν εργαστηριακά, προκειμένου να εξακριβωθεί και ταυτοποιηθεί η χημική τους σύνθεση.

Η αστυνομική έρευνα, που γίνεται στο πλαίσιο των αδιάλειπτων προσπαθειών και ερευνών για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ξεκίνησε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, όταν εντοπίσθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ταχυδρομικό δέμα με μεγάλο αριθμό δισκίων.

Συγκεκριμένα, προ λίγων ημερών, εντοπίσθηκε ταχυδρομικό δέμα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προερχόμενο από Ινδία, το οποίο περιείχε (2.331) δισκία διαφόρων τύπων, με τελικό προορισμό Ινδικό εστιατόριο στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, παρέλαβαν το δέμα και σε συντονισμένη αστυνομική ελεγχόμενη μεταφορά, μέσω των διανομέων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, μετέβησαν στο εστιατόριο και συνέλαβαν τον 58χρονο Ινδό παραλήπτη του, ο οποίος είχε προσέλθει ως θαμώνας του καταστήματος.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (78) ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των (6.945) ευρώ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο εστιατόριο βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν (10) δισκία άγνωστης χημικής συνθέσεως.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθη για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ένας 35χρονος υπήκοος Νεπάλ που εργαζόταν ως σερβιτόρος στο κατάστημα, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στην Χώρα μας.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου στην οικία του 58χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (4.505) δισκία διερευνώμενης χημικής συνθέσεως.

• (1.000) χάρτινες συσκευασίες εναπόθεσης χαπιών.

Μετά από συστηματικές αναζητήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνελήφθη και ο 39χρονος Ινδός ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, είχε εξαρθρωθεί και άλλο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών χαπιών από την Ινδία, με την σύλληψη ενός ημεδαπού και τριών Ινδών, ενώ κατασχέθηκαν (2.064) ναρκωτικά χάπια.

Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνεχίζονται αμείωτα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...