Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η λογοθεραπεία στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία - Ομιλία στη Χαλκίδα

H 6η Μαρτίου κάθε έτους έχει θεσμοθετηθεί από την Μόνιμη Επιτροπή Λογοθεραπευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL) ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας. Στόχος είναι η επικοινωνία και η ενημέρωση του κοινού από τους Λογοθεραπευτές, τόσο για την φύση των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας, όσο και για τα δικαιώματα που τυγχάνουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία και την καθημερινότητά τους.

Την ημέρα αυτή στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ομιλίες και δραστηριότητες προς ενημέρωση του κοινού ώστε να τονιστεί όχι μόνο ο ρόλος του λογοθεραπευτή αλλά και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην κατάρτιση ενός αξιόπιστου λογοθεραπευτικού πλάνου αποκατάστασης. Ειδικότερα, η Λογοθεραπεία ως επιστήμη παρέχει στην ελληνική κοινωνία επιστήμονες καταρτισμένους οι οποίοι ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης.

Σκοπός των Λογοθεραπευτών είναι η πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση των διαταραχών επικοινωνίας (λεκτικής και μη), ομιλίας, φωνής, μάσησης, κατάποσης αλλά και της παθολογίας λόγου/ομλίας (διαταραχές άρθρωσης, διαταραχές ρυθμού ομιλίας, διαταραχές προφορικής επικοινωνίας, διαταραχές φωνής, δυσκολίες κατανόησης του λόγου, μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία κ.α.) και η έρευνα σε ακαδημαϊκό ή κλινικό περιβάλλον.

O Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας στις 6 Μαρτίου 2012, διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης εκπαιδευτικών, επαγγελματιών της υγείας, γονέων και φροντιστών ατόμων με προβλήματα λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης, καθώς και του ευρύτερου κοινού.

Για το σκοπό αυτό, στο νομό Ευβοίας και συγκεκριμένα στην Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα «τραυλισμός», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ευβοίας (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 10, 2ος όροφος), στις 17 Μαρτίου 2012 και ώρα 7 μ.μ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...