Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κλειστό το Κολυμβητήριο Χαλκίδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Το Κολυμβητήριο δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη, 28 και την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, το διήμερο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη τακτική της Κεντρικής Διοίκησης (που όχι μόνον αγνοεί την ανεπάρκεια των εσόδων από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, υπερτιμά τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη και φόρους και μεταβιβάζει αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, αλλά συνεχίζει να παρακρατά πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν προχωράει σε αναπτυξιακά προγράμματα), ο Δήμος Χαλκιδέων αποφάσισε να προχωρήσει σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας του –πλέον ενεργοβόρου από τις άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις- Κολυμβητηρίου.

Οι μεγάλες επιβαρύνσεις που φέρνει το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, έρχεται να πιέσει και άλλο τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παραδειγματικά, η αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, σημαίνει αύξηση της τιμής του κατά 6% και άρα σε ίδιο ποσοστό αύξηση του κόστους θέρμανσης των καταστημάτων, των σχολείων, των παιδικών σταθμών, των κέντρων ηλικιωμένων, των πολιτιστικών χώρων και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Πιέζοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη επιβαρυμένα, από την κρίση και τον «Καλλικράτη», οικονομικά του.

eviagate.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...