Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Σε εξέλιξη τα έργα για το Φράγμα Σέττας – Μανικίων

Απάντηση στην ερώτηση της Βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη σχετικά με την πορεία των έργων για την ολοκλήρωση του Φράγματος Σέττας - Μανικίων, απέστειλε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σαν απάντηση επισυνάπτεται έγγραφο της Δ/νσης Δημοσίων ΄Εργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, η οποία υλοποιεί το έργο και όπου αναφέρονται και τα εξής:

«Το όλο έργο αποτελείται από 3 υποέργα ως εξής:
  • Το φράγμα
  • Τις εγκαταστάσεις διυλίσεως ύδατος και
  • Το δίκτυο ύδρευσης στους οικισμούς της Κεντρικής Εύβοιας
Το φράγμα κατασκευάσθηκε με παλαιότερη εργολαβία, αλλά απαιτούνται συμπληρωματικές εργασίες για την ολοκλήρωσή του.

Για τις εγκαταστάσεις διυλίσεως ύδατος εγκρίθηκε με την αριθμ. 98287/4383/09-03-2011, απόφαση της υπηρεσίας μας, η προμελέτη του έργου (Υδραυλική και Ηλεκτρομηχανολογική) στη νέα θέση.

Τέλος σε ότι αφορά την μελέτη των δικτύων ύδρευσης σας γνωρίζουμε, ότι δημοπρατήθηκε στις 19.11.2010 η μελέτη «Συμπληρωματικές μελέτες για την κατασκευή δικτύων Ύδρευσης Σέττα - Μανίκια» αριθμός μελέτης 2010ΜΠ05630025 προϋπολογισμού 1.199.615,44 Ευρώ, η οποία ευρίσκεται σε τελικό στάδιο ανάδειξης αναδόχου μελετητή».

Η κυρία Περλεπέ επισημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλισθούν όσα χρήματα ακόμη απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου αυτού, ώστε το φράγμα με τις εγκαταστάσεις διύλισης του ύδατος και τα δίκτυα ύδρευσης να τεθούν σε λειτουργία προς όφελος τόσο των κατοίκων της Κεντρικής Εύβοιας, όσο και ολόκληρου του Νομού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...