Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Αδελφοποίηση Επιμελητηρίων Εύβοιας και Λευκωσίας

Locator map of Euboea prefecture (Νομός Εύβοια...Image via WikipediaΣτην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση Αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων Εύβοιας και Λευκωσίας.
Την εκδήλωση προλόγισε η κα Σεπετή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
Ακολούθησε ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου κου Παναγιώτη Σίμωση ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι μια τυπική εκδήλωση αβρότητας, αλλά είναι μια πράξη αμοιβαίας αναγκαιότητας. Μεταξύ των άλλων ο κος Σίμωσης ανέφερε επίσης ότι << η αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων, θα αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για την περαιτέρω ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των μελών των δυο επιμελητηρίων, εδραιώνοντας ένα δεσμό συνεργασίας που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δυο περιοχών μέσα στο δυσμενές Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Οικονομικό περιβάλλον.

Η απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου και ο σκληρός ανταγωνισμός που προέκυψε λόγω της παγκοσμιοποίησης των αγορών, καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία την ενδυνάμωση εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο επιχειρηματικών κόσμων. Η αδελφοποίηση θα βοηθήσει στην δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος αμφίδρομης συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και θα ανοίξει νέες προοπτικές για την αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Η κοινή γλώσσα, οι κοινές πολιτιστικές καταβολές και παραδόσεις, τα κοινά πρότυπα ανάπτυξης και αντιμετώπισης των σύγχρονων προβλημάτων, συνιστούν εγγύηση ουσιαστικής συνεργασίας σε Ευρωπαϊκό και σε Διεθνές επίπεδο >>.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας κου Αγκαστινιώτη Χριστόδουλου ο οποίος με την σειρά του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του γεγονότος στην ιστορική του σημασία κάνοντας ταυτόχρονα μια ιστορική αναδρομή στους δεσμούς της Κύπρου με την Εύβοια αλλά και στις σπουδαίες προοπτικές που ανοίγονται για τις δυο πλευρές.

Ειδικότερα ανέφερε ότι << η φιλοξενία των προσφύγων-Κυπρίων στην Εύβοια υπήρξε ζεστή και η απορρόφηση τους για εργασία στις ευβοϊκές επιχειρήσεις άμεση όπως στην ΑΕ Αφοι Μιμίκου. Οι δεσμοί φιλίας με την Εύβοια ενδυναμώθηκαν μετά τις πυρκαγιές του 2007 όταν οι Κύπριοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προσέφεραν στο νομό Ευβοίας ένα πυροσβεστικό όχημα. Η Κύπρος που αποτελεί την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην μέση ανατολή και η Ελλάδα που είναι η πύλη των Βαλκανίων ορίζουν την αδελφοποίηση των δυο Επιμελητηρίων σημαντικό και πολύ χρήσιμο μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας και για τις δυο πλευρές >>.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Παναγιώτης Σίμωσης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκωσίας κος Αγκαστινιώτης Χριστόδουλος στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης των δύο Επιμελητηρίων υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας των δυο Φορέων.

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κος Ευάγγελος Σταύρου, ο κος Παναγιώτης Παπαφιλίππου Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας, ο κος Κούκος Παντελής Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ο κος Ιωάννης Λιονάκης Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ο κος Βασίλης Αρμόνης πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας και κος Πάτσαλος Κωνσταντίνος Στρατηγός εν Αποστρατεία Μέλος του Συλλόγου των Κυπρίων Εύβοιας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες- μέλη του Επιμελητηρίου Εύβοιας στο πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το 2010 με τίτλο Εξαγωγικό Μάρκετινγκ.

Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν ο Πατέρας Τιμόθεος, οι Επίτιμοι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ.κ. Ευάγγελος Σταύρου, Γαληνός Λαουτάρης και Αλέκος Αίσωπος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κος Νικόλαος Ζέρβας, ο κος Βασίλης Αρμόνης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ο κος Ηλίας θαλάσσης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Εύβοιας, η κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, η κα Γωγώ Σκιά Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων παραρτήματος Χαλκίδας, η κα Χαρούλα Λοφίτου Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Κυπρίων Εύβοιας, ο κος Λεόντιος Κωνσταντίνου Ταμίας του ΔΣ του Συλλόγου Κυπρίων Εύβοιας, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Πρόεδροι και Μέλη ΔΣ Επαγγελματικών Σωματείων και Συλλόγων, Επιχειρηματίες – Μέλη του Επιμελητηρίου κ.α.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...