Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τρίτη στην κεντρική οδό Ν. Αρτάκης

ΠΡΟΣΟΧΗ  από την Τρίτη θα γίνουν σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κεντρική οδό Ν. Αρτάκης (Εθν. Αντίστασης) αφου συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης των σωλήνων του παλαιού δικτύου ύδρευσης του οικισμού. 


Οι εργασίες (εκσκαφές, απόσυρση των σωλήνων αμιάντου, αντικατάστασή τους από σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς για ενίσχυση της υγιεινής και ασφάλειας των υδρευομένων και μείωση των απωλειών νερού στο δίκτυο) θα πραγματοποιηθούν στο ρεύμα κυκλοφορίας του οδοστρώματος προς Ψαχνά. Και όπως είναι φυσικό θα επιφέρουν κυκλοφοριακές μεταβολές.

Για την περίοδο που θα διαρκέσουν οι εργασίες, με στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων, θα ισχύσουν οι εξής ρυθμίσεις:

1. Η κίνηση των οχημάτων στην Εθν, Αντίστασης με κατεύθυνση από Ψαχνά προς Χαλκίδα, θα διατηρηθεί ως έχει.

2. Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από Χαλκίδα προς Ψαχνά, θα παροχετευθεί στην παράλληλη οδό Κωνσταντινουπόλεως, η οποία μονοδρομείται.

Η μετάπτωση της κίνησης από Εθν. Αντίστασης στην Κωνσταντινουπόλεως θα γίνεται  μέσω των οδών Προποντίδος (μετά το κατάστημα Stratos) και Χαραλάμπους ενώ η επανάκαμψή της μέσω της οδού Θράκης (απέναντι από την είσοδο του Γηπέδου).

3. Η Κωνσταντινουπόλεως αποκτάει προτεραιότητα έναντι της οδού που συνδέει την Αρτάκη με τον Βατώντα.

4. Η οδός που συνδέει την Αρτάκη με τον Βατώντα, μονοδρομείται από το ύψος της Εθν. Αντίστασης έως και του ύψους της Κωνσταντινουπόλεως, με την κίνηση να επιτρέπεται μόνο στην κατεύθυνση προς Βατώντα.

Από την ανάδοχο εταιρεία, υπό την εποπτεία του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα έχουν τοποθετηθεί οι προβλεπόμενες σημάνσεις ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Οι οδηγοί δε των οχημάτων καλούνται να ακολουθούν προσεκτικά τις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων και τη σήμανση.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αντικατάστασης των σωλήνων του παλαιού δικτύου ύδρευσης, δεν θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα αλλά θα ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες ενός επίσης σημαντικού έργου για τη Νέα Αρτάκη, αυτού της αναδιαμόρφωσης και ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της Εθν. Αντίστασης (με  κατασκευή πεζοδρομίων για οριοθέτηση και διευκόλυνση της κίνησης των πεζών σε μια οδό σήμερα ιδιαίτερα επικίνδυνη, δημιουργία θέσεων στάθμευσης, εγκατάσταση οδοφωτισμού, σύνδεση με το δίκτυο ομβρίων και τοποθέτηση πρασίνου για την αισθητική και χρηστική ανάδειξη του σημείου παρέμβασης).

Η Δημοτική Αρχή, υπακούοντας στην κοινή λογική, αποφάσισε τη χρονική αλληλουχία των εργασιών των δύο έργων ώστε να αποφευχθεί ένα  συνεχές «ράβε ξήλωνε» στο οδόστρωμα της Εθν. Αντίστασης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...