Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αποστόλου: Οι κάλπες των Περιφερειών και των Ευρωεκλογών, θα αποτελέσουν ένα πραγματικό δημοψήφισμα

"Οι  κάλπες των Περιφερειών και των Ευρωεκλογών, θα αποτελέσουν  ένα πραγματικό δημοψήφισμα" τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Βαγγέλη Αποστόλου.



Η επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητάς του έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στη Χαλκίδα, παρουσία πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.



Ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

«Το Μάιο του 2014, θα βρεθούμε μπροστά σε δύο μεγάλες μάχες, που έχουν κυρίως και προεχόντως, πολιτική και ιδεολογική χροιά.

Η μία είναι η μάχη των ευρωεκλογών, όπου ο βασανισμένος από τα Μνημόνια ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία με την ψήφο του να στείλει στην Ευρώπη ένα συντριπτικό μήνυμα αντίστασης, αλλαγής, και αλληλεγγύης στις συμπάσχουσες χώρες.

Εξίσου πολιτική και κρίσιμη, όμως, θα είναι και η μάχη στις Περιφέρειες,

μια μάχη αξιών και εποχών, που θα βρει δύο αντίπαλα στρατόπεδα,-γιατί πάντα στις μάχες τα στρατόπεδα είναι δύο-, το παλιό και το καινούργιο. Την έκφραση του παλιού, που ο υποψήφιος των μεγάλων κομμάτων εξουσίας υπολόγιζε σε μηχανισμούς που πουλούσαν και αγόραζαν πολιτική συνείδηση δεν την αναζητάει πια ο σύγχρονος Έλληνας ψηφοφόρος… παλεύει να δημιουργήσει νέα πολιτική συνείδηση.

Τώρα πια το νέο δεν αφορά απλώς και μόνο την νέα ηλικία, αλλά την νέα, ώριμη νοοτροπία του Έλληνα ψηφοφόρου, ανεξαρτήτως ηλικίας, που δεν άγεται και φέρεται πια από τα μεγάλα κανάλια της τηλεόρασης, δεν καθοδηγείται τυφλά από εφημερίδες με παλαιοκομματικές νοοτροπίες, δε φοβάται τους κομματικούς στρατούς.

Στις εκλογές αυτές η σύγκρουση των δύο κόσμων, του παλιού και του νέου, θα εκφραστεί με την επιλογή των ψηφοφόρων μπροστά στις κάλπες.

Ήδη τα δείγματα ότι αυτή η σύγκρουση σιγά - σιγά κορυφώνεται δόθηκαν από τις πρώτες δημοσκοπήσεις.

Με την ψήφο τους στις Περιφέρειες, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, θα επιλέξουν μια νέα περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να λειτουργεί μακριά από στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, έχοντας ως άμεσο στόχο την ισχυρή συμμετοχή, την επαρκή θεσμική δυνατότητα και μια κοινωνία πολιτών παρούσα και δρώσα.

Άλλωστε το βασικό ζητούμενο σήμερα ποιο είναι;

Το να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες, με αξιόπιστες πολιτικές αποφάσεις και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων.


Μόνο έτσι θα υπηρετηθεί το όραμα της αποκέντρωσης με ενεργή αυτοδιοίκηση.

Ακόμη ένα ζητούμενο για την υπηρέτηση της περιφερειακής συγκρότησης της Στερεάς Ελλάδας είναι να υπάρξουν εκείνες οι πολιτικές που θα στοχεύουν στην περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Με επίκεντρο τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες κάθε Δήμου και περιφερειακής ενότητας, μακριά από ισοπεδωτικές και οριζόντιες προσεγγίσεις και εκ των άνω σχεδιασμούς, θα συνδέσουμε την παρουσία μας στη Διοίκηση της Περιφέρειας με μια ευρύτερη προσπάθεια να υπηρετηθούν εναλλακτικές λύσεις περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης.

Γι’ αυτό τα ζητήματα που αναφέρονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της ανάπτυξης πρέπει να σχετίζονται άμεσα με την αποκέντρωση.

Καταθέτω στη σημερινή μας πρώτη συνάντηση 5 βασικές προτεραιότητες – δεσμεύσεις μας για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

1)Μετάβαση από την περιφέρεια της ανεργίας στην περιφέρεια της εργασίας, της επανεκκίνησης της οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.

2)Ανασυγκρότηση στους τρεις τομείς της οικονομίας, πρωτογενής, μεταποίηση, τουρισμός-πολιτισμός, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της σε προϊόντα και υπηρεσίες.

3)Ενίσχυση των καινοτόμων πολιτικών στην Περιφέρεια με εναλλακτικές και οικολογικές πολιτικές, αποκαθιστώντας το περιβάλλον και προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους.

4)Δημιουργία μιας ανοικτής περιφέρειας, με ταυτότητα, με πόρους και αρμοδιότητες, μια περιφέρεια που θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού και

5)Διεύρυνση της θεσμικής λειτουργίας εστιάζοντας στην συμμετοχή του πολίτη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές αποκέντρωσης, δημιουργώντας νέους θεσμούς και δομές στην περιφέρεια.

Τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε τη στρατηγική και τους στόχους μας για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης ανάπτυξης της Περιφέρειας που θα υπηρετεί τις δεσμεύσεις μας αυτές .

Πιστεύουμε ότι σε όλη τη διαδρομή από σήμερα μέχρι τις εκλογές θα συναντηθούμε με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας της Στερεάς Ελλάδας, που αντιλαμβάνονται την καθοριστική σημασία της Περιφερειακής συγκρότησης και της αποκέντρωσης τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής του τόπου.

Σ΄ αυτή την κρίσιμη μάχη, οι επιλογές των προσώπων δε θα είναι τυχαίες, αλλά άμεσα συνδεδεμένες με τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα.

Τα πρόσωπα που θα ζητήσουμε να σας εκπροσωπήσουν θα είναι σε στενή επαφή με τον κόσμο, θα αναδυθούν από τις τοπικές κοινωνίες, έχοντας έρθει αντιμέτωποι οι ίδιοι με τα πραγματικά προβλήματα.

Στη μάχη των Περιφερειακών εκλογών, θέλουμε να συμπορευθούμε με πρόσωπα που τα διακρίνει η εντιμότητα, η συνέπεια, η φρέσκια σκέψη και κυρίως η διάθεση για δράση.

Είναι βέβαιο ότι τόσο η κάλπη των Περιφερειών, όσο και των Ευρωεκλογών, θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και ένα πραγματικό δημοψήφισμα

ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας που στραγγαλίζει την αυτοδιοίκηση.

Και η νίκη, στα δύο αυτά δημοψηφίσματα, θα είναι ιστορική, θα είναι καταλυτική.

Θα είναι νίκη του λαού μας, νίκη της δημοκρατίας.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...