Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

O Αναγνωστάκης για το σύστημα μοριοδότησης Δημοτικών Αστυνομικών

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε στην αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη 1962 με ημερομηνία 9/1/2014, σχετικά με καταγγελία της ΠΟΕ- ΟΤΑ για μη αξιοκρατικό σύστημα μοριοδότησης των δημοτικών αστυνομικών, που βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα.


Στην απάντηση του Υπουργείου παρατηρούμε, ότι αποφεύγει να σχολιάσει τις αιτιάσεις της ΠΟΕ- ΟΤΑ που έκαναν λόγο για μη αξιοκρατικές μοριοδοτήσεις που στηρίζονται κατά κύριο λόγο, στις προκηρύξεις θέσεων ανά την επικράτεια, τα σωματικά προσόντα, την ηλικία και τις ψυχοτεχνικές και υγειονομικές διαδικασίες, παρακάμπτοντας ουσιαστικά την αξιοκρατική αξιολόγηση των δημοτικών αστυνομικών.


Σημειώνουμε πως η απάντηση του Υπουργείου που έχει ημερομηνία 27/1/2014 με αριθ. Πρωτ.ΤΚΕ/Φ.1/1875, δεν περιλαμβάνει τις εξαγγελθείσες από το ίδιο το Υπουργείο, διευκρινήσεις επί των αποφάσεων 5/2013,6/2013,7/2013 και 8/2013, που αφορούν στη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, στα κριτήρια επιλογής, στην κατάταξη και στη μοριοδότηση των εν λόγω υπαλλήλων, όπως αυτή ανακοινώθηκε στις 24/1/2014, στον ιστότοπο του Υπουργείου και αφορά κατά κύριο λόγο, την αξιολόγηση από ΑΣΕΠ, των επιπλέον δικαιολογητικών μόρφωσης ή επιμόρφωσης που μπορεί να είχαν οι υπάλληλοι.

Όταν το ίδιο το Υπουργείο, αγνοεί με ποιους όρους πρόκειται να πραγματωθεί η κινητικότητα, είναι προφανές ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία αυτή για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...