Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Δικαίωση εργαζομένης στην Εύβοια για την εκ περιτροπής απασχόληση

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Εφετείο Ευβοίας την μονομερής επιβολή εκ περιτροπής απασχόλησης μίας ημέρας σε μία εργαζόμενη, η οποία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά την εφαρμογή του επίμαχου νόμου, το 2010.


Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η μονομερής επέμβαση στο περιεχόμενο της σύμβασης εργασίας είναι παράνομη και θεωρείται ως απόλυση, για την οποία οφείλεται η προβλεπόμενη αποζημίωση με βάση την προϋπηρεσία της εργαζόμενης.

Αναγνωρίζει, επίσης, ότι η εργαζόμενη κατά την μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας της, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει την εργασία της και να αναλάβει τους κινδύνους ενός δικαστικού αγώνα αλλά μπορεί να συνεχίσει την εργασία της με τους νέους όρους και στη συνέχεια να διεξαγάγει το δικαστικό αγώνα για τον παράνομο χαρακτήρα της μεταβολής.

Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, χαιρετίζει την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Εύβοιας, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε αναμονή για την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την αίτηση που έχει καταθέσει για την ακύρωση των διατάξεων του νόμου 4046 του 2012 και της 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, που αφορούν τους κατώτερους μισθούς και ημερομίσθια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...