Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

To... πονηρό come back της Neoset

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Τον περασμένο Απρίλιο οι δικαστικοί επιμελητές προχώρησαν στην κατάσχεση του οικοπέδου της Neoset στο βασιλικό Χαλκίδας λόγω οφειλής ύψους 15.100 ευρώ της επιπλοβιομηχανίας σε προμηθευτή της. Επρόκειτο για μία εξέλιξη που ήρθε ως συνέπεια της αδυναμίας υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99, με τη Neoset να οφείλει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο προς το προσωπικό, σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία. 

Ωστόσο, παρά τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας το σήμα της Neoset παραμένει στην αγορά. Πρόσφατα, μάλιστα, εγκαινιάστηκε ένα νέο κατάστημα στην Λεωφόρο Ηρακλείου στην Αθήνα, κίνηση που προωθήθηκε και μέσω μαζικής αποστολής sms.

Tην ίδια στιγμή, η εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Furniture New Line, που συστάθηκε τον περασμένο Μάιο, φέρεται να είναι αυτή που πλέον εμπορεύεται προϊόντα με την επωνυμία Neoset.

Συγκεκριμένα, η υπ. αριθμόν 35.950 πράξη σύστασης της ΕΠΕ καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο στις 16 Μαΐου και η διαχείριση της εταιρείας έχει ανατεθεί σε άτομο που εμφανίζεται στο διοικητικό συμβούλιο της Neoset, σύμφωνα με το καταστατικό της Furniture New Line. Εταίρος της New Line εμφανίζεται η Hazarezo Limited.

«Δεν βρήκαμε λύση»

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Neoset Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης σε e-mail προς το προσωπικό  σημείωνε ότι «δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατή η εξεύρεση λύσης, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο καταβάλαμε όλοι κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βγει η εταιρεία από το οικονομικό αδιέξοδο για το οποίο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επί τέσσερα χρόνια εντεινόμενη κρίση στην αγορά».

Και παρά την κατάσχεση των εγκαταστάσεων στη Χαλκίδα, οι οφειλές προς εργαζομένους και πιστωτές δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν, η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων αφήνει απειροελάχιστα περιθώρια επιτυχούς ολοκλήρωσης του εκπλειστηριασμού του συγκεκριμένου ακινήτου, η αξία του δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Και με δεδομένο ότι η Neoset, που δεν διαθέτει πια παραγωγική μονάδα, έχει αιτηθεί -χωρίς επιτυχία- ένταξης στο άρθρο 99 λόγω σοβαρών οικονομικών δυσχερειών, η διαφαινόμενη επαναδραστηριοποίησή της, μέσω και της Furniture New Line, προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, το Capital.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με εκπροσώπους της Neoset, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.


Πηγή:www.capital.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...