Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ από το super market «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» στην Αυλίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Σ/Μ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ»


Τη Δευτέρα 2/12 είχαμε την απόλυση δύο εργαζομένων από το super market «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» στην Αυλίδα γιατί φάνηκε να είναι «εμπόδιο» στα σχέδια της εταιρίας να αυξήσει την κερδοφορία της. 


Με την εύνοια των τελευταίων ανατροπών στα εργασιακά μας δικαιώματα, πολλές εταιρίες όπως και ο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» δρομολογούν την αύξηση της κερδοφορίας τους μέσα από τη μείωση των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης (8ωροι ή 6ωροι μετατρέπονται σε 4ωροι), μέσα από την πρόσληψη τσάμπα εργαζόμενων από τα προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μέσα από μείωση μισθών κα. Ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές στα εργασιακά έρχονται από τις αρχές του 2014 με τη λήξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με όποιο ρυθμό και αν ακολουθεί ο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» αυτές τις εξελίξεις ένα είναι σίγουρο: στο τέλος πάντα βγαίνουν ζημιωμένοι οι εργαζόμενοι. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η επίθεση στα δικαιώματά μας από τους μεγαλοεργοδότες είναι να μας βρουν απέναντί τους σαν μια γροθιά. Οι εργαζόμενοι στο Σ/Μ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» μαζί με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις και να βάλουμε εμπόδιο σε κάθε σχεδιασμό που έχει ο εργοδότης για εμάς και αποβαίνει τελικά σε βάρος μας.

Οι εργοδότες προσπαθούν να σε απομακρύνουν από τους συναδέλφους σου είτε τάζοντάς σου κάτι παραπάνω είτε ότι θα είσαι «προστατευμένος» από ανάλογες εξελίξεις μειώσεων και απολύσεων. Δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από αυτές τις υποσχέσεις, παρά μόνο αν σταθείς στο πλευρό του συναδέλφου σου αφού για τους εργοδότες όλοι είμαστε αναλώσιμο υλικό μπροστά στο κέρδος!
Οι εργοδότες σε εκφοβίζουν, σε αναγκάζουν σε παραίτηση με την «υπόσχεση» ότι αν δεν κάνεις φασαρία θα σε ξαναπάρουν για ακόμα κανένα 2μηνο όταν ανοίξει η δουλειά. Η πραγματικότητα όμως είναι οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται στο δρόμο, με χρωστούμενα, χωρίς αποζημίωση και σπάνια επιστρέφουν στη θέση τους, σίγουρα με δυσχερέστερους όρους.
Σε εκφοβίζουν για να μην διεκδικείς γιατί κάποια στιγμή θα βρίσκεις κλειστές τις πόρτες.  Οι δύο εκατομμύρια άνεργοι δεν συνδικαλίζονταν ούτε απαιτούσαν τα δικαιώματά τους αλλά μετά από μακροχρόνια ανεργία δεν βρίσκουν καμιά πόρτα ανοιχτή…
Μην υποκύπτεις στον ψυχολογικό πόλεμο που κάνει η εταιρία σε συναδέλφους προκειμένου να παραιτηθούν, όπως συχνές αλλαγές στα ωράρια, συχνές αλλαγές στα πόστα, σε κάνουν με λίγα λόγια λάστιχο κ.α..

Μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου συλλογικά μέσα από το σωματείο σου, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση:

Να παρθούν πίσω οι δύο απολύσεις από τον «ΓΑΛΑΞΙΑ» της Αυλίδας.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά – Να μετατραπούν οι 4ωρες συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...