Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Septem: Η ελληνική μπύρα από την Εύβοια που ξελόγιασε την Ευρώπη βάζει πλώρη για Αμερική και Φιλανδία

Στην κορυφή της Ευρώπης και σύντομα της Αμερικής βρέθηκαν δυο αδέρφια από την Εύβοια, παράγοντας μια μπύρα όχι και τόσο συνηθισμένη.


Πρόκειται για τον Σοφοκλή και το Γιώργο Παναγιώτου που το 2009, αψηφώντας την κρίση έστησαν μια μικροζυθοποιία στο Αυλωνάρι της Εύβοιας παράγοντας επτά μπύρες, μια για κάθε μέρα της εβδομάδας. Εξ ου και το όνομα Septem που στα λατινικά σημαίνει επτά.


Σύμφωνα με το fortunegreece, η ενασχόληση του Σοφοκλή με το ποτό δεν είναι τυχαία, αφού ο ίδιος ως οινολόγος εργάστηκε σε οινοποιία στην Ιταλία, στη Νάουσα και την Κρήτη, αλλά κάποια στιγμή βρέθηκε κοντά στον Βρετανό ζυθοποιό Σον Φράνκλιν και αποφάσισε να δοκιμάσει και την παραγωγή μπύρας. Συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι της γευστικής απόλαυσης είναι και ο αδερφός του Γιώργος, ο οποίος αν και οικονομολόγος, ασχολείται πλέον με την παραγωγή ζύθου στον τόπο καταγωγής του, την Εύβοια.

Από τις επτά μπύρες που είναι και ο αρχικός στόχος της Septem, κυκλοφορούν στην αγορά πέντε μπύρες και πρόσφατα προστέθηκε στην οικογένεια της μικροζυθοποιίας ένα καινούριο μονοποικιλιακό προϊόν με λυκίσκο citra, ανεβάζοντας τον αριθμό σε έξι. Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει ότι μέσα στην επόμενη διετία θα έχει ολοκληρωθεί η γκάμα των προϊόντων και θα είναι σε θέση να λανσάρει εποχιακά ή special προϊόντα, η κατανάλωση των οποίων θα γίνεται σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Μιλάμε για μπύρες απαστερίωτες, οι οποίες σε αντίθεση με τις μαζικές μπύρες έχουν πολύ μακρύτερο εποχικό κύκλο, αλλά η διάρκεια ζωής τους δεν ξεπερνάει τους έξι μήνες.

Η ετήσια παραγωγή αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στις 400.000-500.000 φιάλες και πωλείται σε επιλεγμένα σημεία στην Κύπρο, στο Λονδίνο, στη Γαλλία και τη Σουηδία, ενώ μέσα στο 2013 μπήκε δυναμικά στις αγορές της Βραζιλίας, του Καναδά και της Γερμανίας. Για το 2014 τα σχέδια είναι περισσότερο φιλόδοξα αφού θα ετοιμάσει τις βαλίτσες της για Αμερική κι Φιλανδία.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...