Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση από την Παιδική Βυζαντινή Χορωδία των παιδιών του Κατηχητικού


Την Δευτέρα  πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Ουρανοί Αγαλλιάσθε», από την Παιδική Βυζαντινή Χορωδία των παιδιών του Κατηχητικού του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, η οποία λειτουργεί υπό την ευθύνη και την διεύθυνση της κ. Μαρίας Καψάλη – Δέδε, Δασκάλας και επί διπλώματι σπουδάστριας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης, συζύγου του Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού κ. Ιωάννου Δέδε.  


Την εκδήλωση άνοιξε  ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου και στη συνέχεια, σε δύο μέρη, η Παιδική Χορωδία απέδωσε Ύμνους από την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, κατά το πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο μέρος Παραδοσιακά Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου από ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην μέση του Προγράμματος, ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της Μητρόπολης μίλησε με θέμα «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα» και αναφέρθηκε μέσα από την διήγηση ενός παραμυθιού, στην προσδοκία των Εθνών για τον Μεσσία και στά Δώρα που ο Χριστός φέρνει στη ζωή μας.  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...