Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Χαλκίδα: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Πολιτιστικό τμήμα του   Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ), εκτός του «ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΙΟΥ» που θα λειτουργεί στο Αλσύλλιο Κανήθου, καθ’ όλη την εορταστική περίοδο(έχει σταλεί Δελτίο Τύπου), έχει προγραμματίσει και τις παρακάτω Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις:


Ι.Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Δημ. Σχολής Μπαλέτου -Ρυθμικής 
Η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου - Ρυθμικής, παρουσιάζει για εφέτος,  ένα  ¨Χριστουγεννιάτικο Μουσικοχορευτικό Υπερθέαμα¨ για μικρούς και μεγάλους.


Η χορευτική παράσταση με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων της σχολής, θα γίνει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στο θέατρο Παπαδημητρίου.
Είσοδος Ελεύθερη

ΙΙ. ΣΥΝΑΥΛΙΑ με το «DUO ΖΕΥΞΕΙΣ» 
Συναυλία μουσικής δωματίου από το «DUO ΖΕΥΞΕΙΣ», με τους Νίκη Πανταζάτου, στο πιάνο και το Δημήτρη Δερδενέ, στην κιθάρα, σε έργα των M. Giuliani, I. Albeniz, E. Marchelie, M. De Falla, A. Diabelli και M. Arnold. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.

 Είσοδος Ελεύθερη

Το πιάνο και η κιθάρα ( δύο από τα πιο δημοφιλή όργανα ) τον 19ο αιώνα αποτελούσαν ένα ταιριαστό ζευγάρι, που το ένα συνόδευε το άλλο πολύ συχνά σε μουσικές δωματίου. Στη σημερινή εποχή είναι σπάνιες και εξαιρετικές οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες εμφανίζεται ο συνδυασμός και των δύο πάνω στην κλασσική μουσική σκηνή.

Θέλοντας να αναβιώσουμε την ξεχασμένη σχεδόν αυτή συνύπαρξη, το DUO « ΖΕΥΞΕΙΣ », ξαναφέρνει στην επιφάνεια, τόσο την ήδη υπάρχουσα κληρονομιά, όσο και την πιο σύγχρονη άποψη, που αφορά στην γραφή έργων για τα δύο αυτά συγκεκριμένα όργανα από καταξιωμένους συνθέτες.

ΙΙΙ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ
Τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), παρουσιάζουν την καθιερωμένη   "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΚΟΝΣΕΡΤΟ", που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό θέατρο Παπαδημητρίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Συντελεστές
Διεύθυνση ορχήστρας: Πέτρος Πρόκος
Τραγούδι: Γιώργος Δρακούλης, Σταυρήνη Αργυροπούλου, Μαρία-Στέλλα Παππά, Παναγιώτα Φρατζή, Ματούλα Μπαφαλουκα, Μάγια Καμπάκη και Νάγια Αγοραστού.
Επιμέλεια κειμένων: Βάνα Παπαϊωάννου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΥΜΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Πέτρος Πρόκος)
CASCADE FESTIVAL OVERTURE (Mark Williams)
SLAVIANKA ((V. Agapkin)
DANUBE WAVES (Lon Ivanovich)
VALSE No2 (from suite no.2 for Jazz orchestra) (Dmitri Shostakivich arr.Schneiders)
INTRODUCTION AND MODERN BEAT (Dizzy Stratford)
SEVENTY SIX TRUMBONES (Meredith Willson)
RUDOLPH THE RED NOSED REINDER (Johnny Marks Arr: Andreas Andreou)
ROCKIN’ AROUND THE CHRISTMAS TREE (Johnny Marks)
ΛΕΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (Irving Berlin)
SANTA CLAUS IS COMIN’ TO TOWN (J.Fred Coocs)
GREENSLEEVES (Traditional English)
HARK! THE HERALD ANGELS SING (Felix Mendelssohn-Bartholdy)
COME BACK SORRENTO (Ernesto De Curtis)
ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ (Μάριος Φραγκούλης)
MARRY DID YOU KNOW (Buddy Greene)
CARMEN (George Bizet)
GRANADA (A. Lara, Ενορχήστρωση: Μ. Μιχαλόπουλος)

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...