Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αναγνωστάκης: «Ανάγκη ενίσχυσης του φοροελεγκτικού έργου».

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατάθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης και Νίκος Τσούκαλης και Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη, για την ανάγκη ενίσχυσης των δομών του Υπουργείου Οικονομικών με καταρτισμένους ελεγκτές.

Οι έρευνες για πλαστά και εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων αλλά και οι
εκατοντάδες ανέλεγκτες υποθέσεις φοροδιαφυγής του Υπουργείου Οικονομικών, αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή είσπραξης εσόδων για τα δημόσια ταμεία και πρέπει η πολιτεία να επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον, για τη στελέχωση των υπηρεσιών του και την καταπολέμηση της μάστιγας της  φοροδιαφυγή.

Μόνο για την τριετία 2009-2012 υπολογίζεται ότι εκδόθηκαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια ύψους 5 δις ευρώ, αλλά η πολιτεία μέχρι σήμερα δεν φαίνεται πρόθυμη να ενισχύσει το έργο των οικονομικών εισαγγελέων, που εποπτεύουν τις υποθέσεις αυτές και αδυνατούν να τις ελέγξουν σε βάθος, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει άμεσα, να προκηρύξει διαγωνισμό στο εσωτερικό του, ώστε να καλυφθούν τα κενά και καταπολεμηθεί επιτέλους η φοροδιαφυγή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...