Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» ξεχώρισαν στα «ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2013» της Ερέτριας

Μία από τις καλλίτερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού, ήταν αυτή που οργάνωσε ο σύλλογος Ποντίων Ερέτριας «ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» στα πλαίσια  των εκδηλώσεων του Δήμου Ερέτριας «ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2013» (27/7/2013) 



Παρευρέθησαν : ο αρχιμανδρίτης  Δωρόθεος, ο Πατέρας Συμεών από την Ενορία Άνω Λιοσίων Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΣ και ο Πατέρας Θεοφάνης από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ερέτριας, ο Δήμαρχος της Πόλης Βασίλης Βελέντζας, μαζί με τους αντιδημάρχους, η πρώην Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλιμπαντέ, καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι, πλαισιωμένοι από 1200 και πλέον ακόμη άτομα, από την Ερέτρια και τις γύρω περιοχές.  

Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην γενοκτονία των Ποντίων και πως η πολιτιστική κληρονομιά μας, είναι ένας ανεκτίμητης αξίας θησαυρός που τον κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και έχουμε την υποχρέωση να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές, ανέπαφο και αναλλοίωτο.

Στην μικρή ομιλία που είχε ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος, τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής : ο Ποντιακός Ελληνισμός παρ΄ όλο που υπέστη γενοκτονίες, έχει κρατήσει τις ρίζες του βαθειά και την σκυτάλη την έχει δώσει στην καινούργια γενιά. (αυτό τα λέει όλα) και συνεχίζοντας πρόσθεσε : η Ενορία μας θα δώσει τα Άγια Λείψανα του Αγίου Ευγενίου του προστάτη των Ποντίων της Τραπεζούντας, μιας και ο Σύλλογος τον απεικονίζει στο λάβαρό του, ο Ελληνισμός κράτησε από την Ορθοδοξία, την Ιστορία και την οικογένεια.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χόρεψαν Ποντιακούς χορούς, μαζί με τα χορευτικά του συλλόγου Ερετρίας και τα χορευτικά την Μεταμόρφωσης Αττικής, τα όποια τιμήθηκαν από τον σύλλογο.

Να σημειωθεί επίσης, πως η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη  μνήμη του μεγάλου σκηνοθέτη, Ιωάννη Χαρτοματζίδη και την αγαπημένη φίλη τροχονόμο Αδαμαντία Σιάφλα, που άδικα έχασε τη ζωή της εν ώρα υπηρεσίας.

Και η βραδιά έκλεισε όπως πάντα, με χορούς και τραγούδια, για όλους τους παρευρισκόμενους


ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...