Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ο Αναγνωστάκης ζήτησε από τον Υφυπουργό την μετεγκατάσταση των φυλακών Χαλκίδας

Στο πλαίσιο ενημέρωσης που έγινε σήμερα από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Καραγκούνη για την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης ζήτησε από τον Υφυπουργό να εξετάσει το ζήτημα μετεγκατάστασης του σωφρονιστικού καταστήματος Χαλκίδας.

Αιτιολόγησε το αίτημα του, υπενθυμίζοντας ότι το υπάρχον σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκεται εντός του πολεοδομικού ιστού της Χαλκίδας. Τόνισε πως το κατάστημα αυτή τη στιγμή έχει υπεράριθμους κρατούμενους και χαρακτήρισε τις συνθήκες που επικρατούν ως άθλιες. Για την προώθηση της μετεγκατάστασης ζήτησε να γίνει αποδεκτή η δωρεά του οικοπέδου της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας και παράλληλα αιτήθηκε την χρηματοδότηση του έργου από κρατικούς πόρους.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε ότι μπορεί να γίνει η δωρεά οικοπέδου και συνέχισε δηλώνοντας πως έχει προηγηθεί η ένταξη του έργου στο ειδικό χωροταξικό για τα σωφρονιστικά καταστήματα και πως η μετεγκατάσταση του καταστήματος της Χαλκίδας αποτελεί προτεραιότητα και θα πραγματοποιηθεί βάση των ανωτέρω αναφερθέντων λόγων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...