Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του πρώην Θηλέων.


Στο ΣτΕ προς επικύρωση η μελέτη τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου


Θετικό αποτέλεσμα είχε η συνεργασία και η άμεση ανταπόκριση του  Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου στο αίτημα που κατέθεσε ο εκπρόσωπος  των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας κ. Γιώργος Μπεληγιάννης και αφορούσε στην επίσπευση των διαδικασιών υπογραφής από τα συναρμόδια Υπουργεία, Πολιτισμού και ΥΠΕΚΑ, της μελέτης: « τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης», στη συνοικία Γ, στη θέση Δεξαμενή (πρώην Θηλέων), προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης και ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του σχολικού συγκροτήματος. Οι μαθητές αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες στο Τάγμα Πεζοναυτών.

Το  2009 το κτήριο είχε κριθεί ακατάλληλο  μετά την αυτοψία που είχε διενεργήσει κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων,  οπότε και διαπιστώθηκε, ότι υπήρχε πρόβλημα ρυμοτομίας, το οποίο καθιστούσε αδύνατη οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης. Συνεπώς , ήταν αναγκαία η τροποποίηση της μελέτης για την επαναφορά του σχεδίου στην αρχική του θέση.

Να σημειωθεί ότι ο διεθνής  διαγωνισμός δημοπράτησης του έργου έχει καθοριστεί για τις 2 Απριλίου 2013, ενώ η απαιτούμενη χρηματοδότηση έχει ήδη εξασφαλισθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Μετά τις ενέργειες και τις  παρεμβάσεις που έγιναν, το Υπουργείο Πολιτισμού απέστειλε σε σύντομο χρονικό διάστημα την τροποποιημένη μελέτη στο ΥΠΕΚΑ, το οποίο εν συνεχεία προώθησε το φάκελο στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και πλέον απομένει η τελική έγκριση και επικύρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...