Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αναγνωστάκης: Ερώτηση στη Βουλή για την "Αρέθουσα"

Στη χθεσινή συνεδρίαση (2-7-2012) του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλκιδέων, παρευρέθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Δημήτρης Αναγνωστάκης και τοποθετήθηκε για τα ζητήματα:

1. Αποχαρακτηρισμός και διάσωση κτηρίων Γεωργιάδη.

Συντάχθηκε με την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστόλου, που έθεσε το ζήτημα και συμφωνήθηκε να κατατεθεί κοινή ερώτηση στη βουλή, για να αποτραπεί πιθανή κατεδάφισή τους. Ο Δ. Αναγνωστάκης επιδοκίμασε και στήριξε πολιτικά τόσο την απόφαση του Δημάρχου και του Δ.Σ. να μην επιτρέψουν την έκδοση άδειας πιθανής κατεδάφισης των κτηρίων όσο και την παράλληλη διεκδίκηση χρηματοδότησης για την ανάδειξη του ενιαίου αρχαιολογικού και πολιτιστικού χώρου της Αρέθουσας.

2. Περί έγκρισης μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εταιρείας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, που λειτουργεί στη θέση Μικρό Βαθύ στα διοικητικά όρια ΔΕ Αυλίδας.

Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων, από το σύνολο των εκπροσώπων φορέων και φυσικών προσώπων, που τοποθετήθηκαν για το θέμα της γνωμοδότησης στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τουΤσιμεντάδικου. Άπαντες συμφώνησαν, όπως και ο Δ. Αναγνωστάκης, στην αρνητική γνωμοδότηση στα επιχειρούμενα σχέδια της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και επιδοκιμάστηκε η ομόφωνη απόφαση της αρνητικής γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δ. Αναγνωστάκης με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στα διάφορα εργοστάσια της ευρύτερης περιοχής: ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ, ΣΕΛΜΑΝ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΗΛΕΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ, κλπ, πρότεινε στο Δήμαρχο Χαλκιδέων, ως επικεφαλής στο μεγαλύτερο δήμο και της έδρας του νησιού μας, την πραγματοποίση μιας ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ τόσο στο δήμο της Χαλκίδας όσο και στις άλλες περιοχές της Εύβοιας. Τα αποτελέσματα αυτής της κοινής προσπάθειας ίσως να αποτελούσαν και το πλαίσιο μιας στοχευμένης πολιτικής ανάπτυξης που τόσο χρειάζονται η τοπική μας οικονομία και οι πολίτες της Εύβοιας.

3. Αποκλεισμός δήμου Χαλκιδέων από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο.
(Παύση χρηματοδότησης προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι", παύση χρηματοδότησης λοιπών δράσεων και δομών κοινωνικής πολιτικής).

Ο Δ. Αναγνωστάκης καταδίκασε τον αποκλεισμό του Δήμου Χαλκιδέων αλλά και των υπόλοιπων Δήμων της Εύβοιας, από τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου και δήλωσε την πρόθεσή του για συμπόρευση στην προσπάθεια ανατροπής της σχετικής απόφασης, που οδηγεί στο περιθώριο εκατοντάδες συμπολίτες μας, που ανήκουν κυρίως στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...