Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πάσχα στη Χαλκίδα για τον κρατούμενο -φίρμα των Φυλακών

Ο Κώστας Σαμαράς, ένας κρατούμενος-φίρμα των ελληνικών Φυλακών θα κάνει Πάσχα στη Χαλκίδα, αφού πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκε στη Φυλακή Χαλκίδας, όπου είναι κρατούμενος, μετά την εντυπωσιακή σύλληψή του στις 26 Μαρτίου.

Ο Σαμαράς ή "Ζαρανίκας", όπως είναι το παρατσούκλι του, δεν είναι ένας παράνομος  σαν όλους τους άλλους. Στο παρελθόν τον έχουν αποκαλέσει "Πεταλούδα" των ελληνικών φυλακών, εξαιτίας των εντυπωσιακών αποδράσεων, που πραγματοποίησε. 

Ο 53χρονος σήμερα κακοποιός υπήρξε ο πρώτος στενός συνεργάτης του Νίκου Παλαιοκώστα. Μαζί έκαναν την πρώτη μεγάλη ληστεία τράπεζα στην Καλαμπάκα γιατί όπως έλεγε: "Μου αρέσει να ζω επικίνδυνα…"

Ωστόσο δεν είναι άλλος ένα παράνομος, ξεχωρίζει για πολλά πράγματα. Έχει κάνει εκθέσεις ζωγραφικής και έχει βραβευτεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης  για την ενασχόλησή του με τη λογοτεχνία.

Πριν δώδεκα χρόνια , εκδόθηκε το αυτοβιογραφικό του βιβλίο, με τίτλο «Καταζητείται», το οποίο παραλίγο να γίνει τηλεοπτικό σήριαλ. Όπως είχε δηλώσει, ήθελε όταν βγει από τη φυλακή να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

Από τη φυλακή βγήκε, αλλά για ...λίγο. Το πρωί της 26ης Μαρτίου βρέθηκε  ζωσμένος με απομίμηση εκρηκτικών και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ήταν κουλουριασμένος μέσα σε πορτ- παγκάζ αυτοκινήτου στο Μοσχάτο, έξω από τα γραφεία της εταιρείας JUMBO. 

Ο ίδιος μονολογούσε ότι βρέθηκε εκεί γιατί ήθελε να κάνει ληστεία. Τα εκρηκτικά, που είχε πάνω του, ήταν δυο κεριά και ένα δυναμιτάκι. Το τελευταίο καιρό ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Παραβίασε τους όρους αυτούς και σε συνδυασμό με την σύλληψή του, για την απόπειρα ληστείας, κατέληξε κρατούμενος και μεταφέρθηκε στη Φυλακή Χαλκίδας, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...