Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση στο Αλιβέρι για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Αλιβέρι, διοργανώνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ , το Σωματείο Οικοδόμων Αλιβερίου, το Σωματείο Εργαζομένων ΒΙΟΜΕΚ ΑΒΕΤΕ και το Παράρτημα Αλιβερίου ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΟΓΕ για να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα και τα εξής:

"Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας, κατέδειξε την αντίθεση του λαού και σήμανε την αρχή του τέλους της 7ετίας.
Εργαζόμενοι-ες, συνταξιούχοι-ες, αυτοαπασχολούμενοι-ες, άνεργοι-ες,
καλούμαστε σήμερα να εμπνευστούμε από τα τότε συνθήματα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», αλλά και να ακολουθήσουμε την ηρωική αντίσταση εργατών και εργατριών, νέων αγοριών και κοριτσιών στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανόπνευστης χούντας.
Σήμερα οι «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» που μας κυβερνούν έχουν εξοπλίσει και συνεχίζουν κάθε τόσο να εξοπλίζουν την αστική τάξη της χώρας που κατέχουν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής (εργοστάσια, λιμάνια, τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια κα) με το νομικό εκείνο οπλοστάσιο, που να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν τους εργαζόμενους ότι αν δεν γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι θα απολυθούν.
Στην πρόκληση αυτή δε μένουμε αμέτοχοι. Δίνουν γη και ύδωρ στην πλουτοκρατία και για εμάς χαράτσια και ληστεία. Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τους εθνοσωτήρες «ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ». Είναι οι ίδιοι που στήριξαν και στηρίζουν τα εκτρώματα της αντεργατικής πολιτικής του ευρωμονόδρομου από την ίδρυση της ΕΕ έως σήμερα.
Δεν διαδηλώνουμε μόνο για να τιμήσουμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου αλλά και για την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ που βρίσκονται στην τρίτη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, στους εργαζόμενους της ΒΕΤ ΑΕ που διεκδικούν την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους, αλλά και στο συνάδελφο συνδικαλιστή Γραμματέα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας Νίκο Τζελλά που απολύθηκε από την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για την συνδικαλιστική του δράση". (Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...