Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

H Χαλκιδέα που εκνεύρισε τη Σερένα Γουίλιαμς

Είκοσι οκτώ εβδομάδες τον χρόνο η Εύα Ασδεράκη βρίσκεται σε ταξίδια, διευθύνοντας αγώνες σε διάφορα τουρνουά. Μπουένος Αϊρες, Νέα Υόρκη, Τόκιο, Παρίσι, προορισμοί που θα ζήλευε ο περισσότερος κόσμος. Πόσοι μπορούν να ταξιδεύουν συνεχώς έστω και για επαγγελματικούς λόγους; Η 29χρονη διαιτήτρια δεν είναι απλώς διεθνής, αλλά έχει συμπεριληφθεί εδώ και τρία χρόνια στην κατηγορία Gold η οποία περιλαμβάνει μόλις πέντε μέλη. Είναι επαγγελματίας, ανήκει στην ελίτ και έτσι μπορεί να αγωνιστεί σε όλα τα μεγάλα τουρνουά, Γκραν Σλαμ ή Μάστερς.

Κι όλα αυτά, από μία κοπέλα η οποία ξεκίνησε από τη Χαλκίδα και τους τελευταίους μήνες ζει μόνιμα στο Λονδίνο. Ασφαλώς και της λείπει η Χαλκίδα, το σπίτι της και η οικογένειά της. Δεν είναι κι εύκολο από τον ήλιο και τη θάλασσα του Ευβοϊκού Κόλπου να μένεις στο μουντό και βροχερό Λονδίνο. Κάπως έτσι όμως αρχίζουν όλες οι καλές ιστορίες. Η ίδια υποστηρίζει ότι η ζωή στο Λονδίνο δεν είναι άσχημη, όμως της λείπει το σπίτι της.

Η Ασδεράκη έχει συμβόλαιο με την WTA (το επαγγελματικό σωματείο των γυναικών που έχει την ευθύνη για τα τουρνουά). Φυσικά, διευθύνει αγώνες και σε τουρνουά των ανδρών. Πώς είναι λοιπόν η ζωή με μία βαλίτσα στο χέρι; «Ο συναγωνισμός στα τουρνουά, οι πόλεις στις οποίες ταξιδεύεις, όλα αυτά κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον», δηλώνει η Εύα στα «Νέα». «Ας μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Όταν έχεις πάει αρκετές φορές στην ίδια πόλη έχεις δημιουργήσει φιλίες, και χωρίς αμφιβολία αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν χρειάστηκε πάντως να σκεφτώ πολύ γι' αυτό που ήθελα να κάνω. Κι ήταν μία απόφαση για την οποία δεν μετανιώνω. Ούτε κούραση μπορώ να πω ότι αισθάνομαι, άλλωστε είναι ακόμα πολύ νωρίς».

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, είχε την πρώτη της σημαντική εμπειρία, αφού βρέθηκε στον τελικό των γυναικών, στο Οπεν των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νέα Υόρκη του τελευταίου Γκραν Σλαμ για το 2011. Ηταν ο πρώτος τελικός στην καριέρα της και φυσικά θα της μείνει αξέχαστος, αφού δέχτηκε την άδικη φραστική επίθεση της Αμερικανίδας Σερένα Ουίλιαμς.

Η Εύα αντιμετώπισε την επίθεση με απόλυτη ψυχραιμία, γεγονός που αναγνωρίστηκε απ' όλους. Η φράση «Well done» γράφτηκε από πολλά άτομα στη σελίδα της στο facebook.

Πώς σχολιάζει τη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών στα γήπεδα του τένις; «Οι γυναίκες συνήθως φωνάζουν περισσότερο. Και κλαίνε περισσότερο. Αντίθετα, οι άνδρες είναι περισσότερο ψύχραιμοι». Οι ώρες που έχει περάσει με τους σταρ του αθλήματος της επιτρέπουν και μια ψυχαναλυτική προσέγγιση: Ο Αμερικανός Ρόντικ και ο Αυστραλός Χιούιτ, λέει, είναι αθλητές που εκνευρίζονται περισσότερο. Εχει να λέει όμως, για την εξαιρετική συμπεριφορά του Ρότζερ Φέντερερ, την ευγένεια του Ράφα Ναδάλ και το καλοσυνάτο χαμόγελο του Μάρκου Παγδατή. Με τον κύπριο τενίστα συζητάει συχνά στα τουρνουά και πιστεύει ότι μπορεί να επιστρέψει στις υψηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν έχει γνωρίσει τον Τζον
ΜακΕνρο ο οποίος ήταν... μόνιμα θυμωμένος. Οσο για την ποινή που περιμένει έναν αθλητή ή αθλήτρια όταν παρεκτραπεί; Στην αρχή είναι παρατήρηση. Αυτό έδωσε η Ασδεράκη και στη Σερένα Ουίλιαμς. Αν συνεχίσει χάνει τον επόμενο πόντο, ακολουθεί η απώλεια του γκέιμ και αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο ο κανονισμός προβλέπει ακόμα και αποβολή από το τουρνουά! Ακραία περίπτωση βέβαια, η οποία είναι εξαιρετικά σπάνια!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...